exnet.gr
Τεχνολογίες
Ο μικρότερος all-in-one εκτυπωτής στον κόσμο | HP DeskJet Ink Advantage 3785 Review
20/10/2016

Ο μικρότερος all-in-one εκτυπωτής στον κόσμο

Όσο κι αν η ψηφιοποίηση των πάντων εξελίσσεται, κάποια πράγματα συνεχίζουν να μένουν στην πατροπαράδοτη εκδοχή τους. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που παντρεύουν το φυσικό με το ψηφιακό, έτσι ώστε να ευκολύνουν λιγάκι παραπάνω την καθημερινότητά μας. Στο στούντιο των Unboxholics έφτασε ο HP DeskJet Ink Advantage 3785, ο μικρότερος all-in-one εκτυπωτής του κόσμου. Το all-in-one σημαίνει πως η συσκευή εκτυπώνει, αντιγράφει και σκανάρει. Το μεγάλο ατού του εν λόγω εκτυπωτή, εκτός από το πολύ compact ύφος του, είναι η αμεσότητα και η ασύρματη χρήση με συσκευές όμως τα smartphones, καθώς και η τιμή του, μιας και κοστίζει μόλις €79.

Στο κουτί αγοράς, υπάρχει το απλού τύπου καλώδιο φόρτισης, ένα USB καλώδιο για τη σύνδεση με τον υπολογιστή, έστω για το πρώτο setup, ένα CD για την εγκατάσταση των drivers, manuals και γρήγοροι οδηγοί γραμμένοι σε πολύ απλή και κατανοητή γλώσσα καθώς και τα δύο μικρά δοχεία μελανιών. Ένα για τα χρώματα και ένα για το μαύρο. Τα μελάνια είναι φθηνά και διαρκούν αρκετά, πράγμα που για εμένα είναι ένας εκ των βασικότερων παραγόντων για την αγορά ενός εκτυπωτή.

Ο νέος εκτυπωτής της HP είναι πράγματι χαρακτηριστικά μικρός και κομψός και νομίζω ότι δε θα σας δυσκολέψει να το έχετε σε οποιοδήποτε ράφι ή γραφείο. Σχεδιαστικά ακολουθεί λυτή γραμμή, με καμπύλες και αν είδα καλά, βγαίνει και σε διάφορες αποχρώσεις εκτός από αυτήν την σιέλ που έχω μπροστά μου. Στα αριστερά υπάρχει το Power Button, ενώ από την απέναντι πλευρά, βρίσκω μία LCD οθόνη καθώς και τα διάφορα πλήκτρα εντολών και λειτουργιών. Η τροφοδοσία με ρεύμα γίνεται στο πίσω μέρος, όπως επίσης και η σύνδεση με το καλώδιο USB. Τα διάφορα είδη χαρτιών τοποθετούνται στο πάνω μέρος, αφού τραβηχτεί η στηρικτική βάση. Το κάτω μέρος του εκτυπωτή, επεκτείνεται έτσι ώστε να φιλοξενήσει και να κρατήσει στη θέση τους τα ήδη εκτυπωμένα φύλλα. Η αλλαγή των μελανιών πραγματοποιείται με ευκολία, ανοίγοντας, αφότου έχει ενεργοποιηθεί ο εκτυπωτής, το καπάκι στο κέντρο. Ένας έντονος clicky ήχος βεβαιώνει ότι τα μελάνια έχουν κάτσει σωστά στις θέσεις τους.

Το μεγάλο selling point του νέου DeskJet 3785, είναι η αμεσότητα της ασύρματης Wi-Fi χρήσης μέσω υπολογιστή, αλλά κυρίως μέσω φορητής συσκευής, όπως ένα smartphone ή ένα tablet. Τόσο στο iOS, όσο και στο Android, κατεβάζετε την ειδική εφαρμογή και μέσω αυτής μπορείτε να κάνετε τα πάντα από το κινητό σας. Μπορείτε να στείλετε απευθείας προς εκτύπωση τις φωτογραφίες του άλμπουμ σας, ρυθμίζοντας την ποιότητα, το μέγεθος της εκτύπωσης ανάλογα με το φύλλο, καθώς και το μέρος της φωτογραφίας που θέλετε να εκτυπωθεί μέσω της crop λειτουργίας.

hp_printer_review_2https://youtu.be/pAhZ1aQstkk

Στα της σάρωσης τώρα, η συσκευή κάνει χρήση της Scroll-Feed τεχνολογίας. Πως λειτουργεί αυτή; Ακουμπήστε την εσοχή με το έγγραφο που θέλετε να σκανάρετε και αυτόματα το μηχάνημα θα τραβήξει το χαρτί, θα κάνει μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να διαβάζει και έπειτα θα σας το δώσει σε ψηφιακή μορφή, είτε στο PC, είτε στο κινητό σας. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η φωτοτυπία. Επιλέγετε το πλήθος και το χρώμα των αντιγράφων και ακουμπήστε το προς αντιγραφή έγγραφο στην εσοχή.

Όσον αφορά την ποιότητα της σάρωσης, δεδομένου ότι έχουμε 600dpi στην ανάλυση, τη βρήκα πολύ καλή, ειδικά σε έγγραφα. Επιπροσθέτως, το app δίνει την επιλογή να φωτογραφήσετε ένα έγγραφο, να επιλέξετε τα όρια που θέλετε να κρατήσει και να το στείλετε, είτε προς εκτύπωση, είτε το αποθηκεύεται για χρήση στο email κλπ. Γενικότερα, η αμεσότητα και το γεγονός ότι όλα μπορούν να γίνουν και μέσω του smartphone μου, εμένα με κέρδισε. Το πολυμηχάνημα της HP, χρησιμοποιεί την τεχνολογία θερμικής εκτύπωσης και μπορεί να εκτυπώσει 8 ασπρόμαυρες σελίδες σε ένα λεπτό και 5.5 έγχρωμες σελίδες στον ίδιο χρόνο. Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε να κάνουμε με χαμηλού θορύβου λειτουργία, που δεν ξεσηκώνει τον κόσμο κατά την εκτύπωση.

hp_printer_review_3

Η βελτιστοποιημένη ανάλυση σε μία έγχρωμη εκτύπωση μπορεί να φτάσει τα 4800 x 1200dpi, που σημαίνει ότι σε ένα καλό φωτογραφικό χαρτί, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Η εταιρία, για να δοκιμάσουμε, μας έστειλε τα νέα Social Media Snapshots, τα οποία είναι πρακτικά αυτοκόλλητα, με καλή επιφάνεια. Οι εκτυπώσεις πάνω σε αυτά τα snapshots όπως βλέπετε είναι όμορφες, αρκετά πιστές με την πραγματική φωτογραφία όσον αφορά τη χρωματική παλέτα και λεπτομερείς.

Ο νέος DeskJet εκτυπωτής της HP, είναι ήδη διαθέσιμος στην ελληνική αγορά και κατά την άποψή μου αποτελεί μία καλή λύση γι’ αυτούς που ψάχνουν αμεσότητα, ασύρματη λειτουργία και καλή ποιότητα στις εκτυπώσεις τους. Ειδικά για οικιακή χρήση, είναι μία πολύ καλή περίπτωση.

unboxholics.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *