exnet.gr
Τηλεφωνία
Απώλειες για το mobile τμήμα της LG
06/05/2016

Το πρώτο οικονομικό τρίμηνο βρίσκει την LG να αντιστρέφει το κακό οικονομικό κλίμα και να παρουσιάζει λειτουργικά έσοδα της τάξης των $420 εκατομμυρίων, κυρίως χάρη στο κομμάτι των οικιακών συσκευών. Το mobile τμήμα δεν μοιράζεται την ίδια τύχη και λειτουργεί με απώλειες $168 εκατομμυρίων, κυρίως λόγω του marketing γύρω από το LG G5 και βλέπει τις πωλήσεις κινητών συσκευών σε πτώση 15.5%. Το αν η επένδυση που έκανε η LG στο G5 θα αποφέρει καρπούς, θα φανεί στα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου. Περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

“Αθήνα, 4 Μαΐου 2016 — Η LG Electronics Inc. (LG) ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2016, με τις πωλήσεις να φθάνουν τα 13,36 τρισ. KRW (11,12 δισ. δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη τα 505,2 δισ. KRW (420,25 εκ. δολάρια), ενισχυμένα κατά 65,5 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Η LG Home Appliance & Air Solution (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού), με 407,8 δισ. KRW (339,23 εκ. δολάρια ΗΠΑ), συνεισέφερε το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εσόδων της περιόδου ενώ τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες της LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) ανήλθαν στα 335,2 δισ. KRW (278,84 εκ. δολάρια). Και τα δύο μεγέθη εμφανίζονται σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) παρουσίασε λειτουργικές ζημιές ύψους 202,2 δισ. KRW (168,20 εκ. δολαρίων), κυρίως λόγω των αυξημένων δαπανών μάρκετινγκ της νέας ναυαρχίδας LG G5, ενώ η LG Vehicle Components (Εξαρτήματα Οχημάτων) κατέγραψε μέτριες ζημιές ύψους 15,8 δισ. KRW billion (13,14 εκ. δολαρίων) οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις αυξημένες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Τόσο οι συνολικές πωλήσεις, όσο και η κερδοφορία της LG, αναμένεται να βελτιωθούν κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, με τον κύκλο εργασιών να ενισχύεται κατά διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και τα καθαρά κέρδη να κινούνται επίσης σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς η LG συνεχίζει να επικεντρώνεται στη στρατηγική προώθησης premium μοντέλων, όπως τα προϊόντα LG SIGNATURE, το smartphone LG G5 και οι 4K Ultra HD OLED TVs.

Η LG Home Appliance Company & Air Solution (Οικιακές Συσκευές & Λύσεις Κλιματισμού) καταγράφει πωλήσεις ύψους 4,22 τρισ. KRW (3,51 δισ. δολάρια) κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 4 τοις εκατό σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των πωλήσεων μεγαλύτερου όγκου premium μοντέλων, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης στην αγορά Β2Β. Τα λειτουργικά κέρδη και το λειτουργικό περιθώριο (9,7 τοις εκατό) αποτελούν ιστορικό υψηλό για την κατηγορία. Στην Αγορά της Ν. Κορέας, ο κύκλος εργασιών εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 11 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, γεγονός που αποδίδεται στις υψηλές πωλήσεις πλυντηρίων τεχνολογίας TWIN Wash, premium ψυγείων και κλιματιστικών της επαγγελματικής κατηγορίας. Η πίεση στις τιμές του πετρελαίου και οι δυσμενείς μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών προκάλεσαν εξασθένιση της ζήτησης στις Αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ν. Αμερικής και των χωρών CIS, ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα από πωλήσεις στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε πωλήσεις 2,96 τρισ. KRW (2,46 δισ. δολαρίων), καταγράφοντας μείωση 15,5 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. από πλευράς όγκου, οι πωλήσεις των LG smartphones ανήλθαν στα 13,5 εκατομμύρια μονάδες, μειωμένες κατά 12 τοις εκατό σε σχέση τόσο με την προηγούμενη, όσο και με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδοθεί, κυρίως, στην παραδοσιακά χαμηλή ζήτηση της περιόδου (low season) αλλά και στο ότι οι πωλήσεις των παλαιότερων κορυφαίων μοντέλων εμφανίζονται μειωμένες μετά το έντονο ενδιαφέρον της Αγοράς για το νέο modular LG G5 το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η Αγορά των smartphones θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, γεγονός που μεταφράζεται σε περαιτέρω μείωση των τιμών λιανικής, την οποία η LG σχεδιάζει να αντιμετωπίσει μέσα από τη δυναμική προώθηση των modular συσκευών και το λανσάρισμα νέων μοντέλων στην κατηγορία μαζικής κατανάλωσης, όπως οι συσκευές X series.

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) εμφανίζει κύκλο εργασιών ύψους 4,33 τρισ. KRW (3,6 δισ. δολαρίων), μειωμένο κατά 2,3 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αποτέλεσμα που συνδέεται με την κάμψη των πωλήσεων TV στις Αγορές της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης. Τα αυξημένα, κατά 207 τοις εκατό, έσοδα από λειτουργικές δραστηριότητες και το λειτουργικό περιθώριο του 7,7 τοις εκατό αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ενίσχυσης της ζήτησης για συσκευές TV τεχνολογίας OLED και 4K OLED. Η βελτίωση της κοστολογικής δομής και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο κόστους αναμένονται να συμβάλουν στη βελτίωση της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια του επομένου τριμήνου.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων της κατά 55 τοις εκατό σε ετήσια βάση, στα 592,9 δισ. KRW (493,2 εκ. δολάρια), λόγω κυρίως της αυξημένης δραστηριότητας στον κλάδο του infotainment και παρά την αρνητική, σε επίπεδο κερδοφορίας, επίδραση που είχε η αύξηση στις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη.

Οι προοπτικές για την LG στο συγκεκριμένο κλάδο είναι θετικές, καθώς αναμένεται αύξηση της ζήτησης εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η επέκταση σε νέες γεωγραφικές περιοχές και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με νέους πελάτες.”

unboxholics.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *