exnet.gr
Τεχνολογίες
Διέρρευσε η καινούργια έκδοση του iOS 11
11/09/2017

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επίσημη αποκάλυψη των νέων iPhone, όμως οι διαρροές σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους συνεχίζονται. Η νεότερη από αυτές αφορά στην τελική έκδοση του iOS 11 και παρέχει αρκετές νέες πληροφορίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 11, με ορισμένα από αυτά, όπως τη λειτουργία βιομετρικής ταυτοποιήσης, να είναι κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικότητες του iPhone 8, ενώ τα υπόλοιπα να αναμένεται ότι θα φτάσουν και στις υπόλοιπες συμβατές συσκευές.

Οθόνη True Tone

Η ονομασία «True Tone» είναι ήδη γνωστή από τις συσκευές στη σειρά iPad Pro. Οι συγκεκριμένες οθόνες παρέχουν καλύτερη απόδοση της χρωματικής παλέτας, όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει κάποια τέτοια σε τηλέφωνο της Apple. Φαίνεται όμως ότι το OLED iPhone τουλάχιστον θα εξοπλίζεται με panel αυτής της τεχνολογίας. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα, πιο οικονιομικά iPhone που θα αποκαλύψει η Apple την Τρίτη – αν τελικά τα αποκαλύψει.

Face ID

Φημολογείται εδώ και καιρό ότι η Apple θα αντικαταστήσει την τεχνολογία Touch ID με ένα νέο χαρακτηριστικό βιομετρικής ταυτοποίησης, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπο του χρήστη και να επιτρέψει έτσι την πρόσβαση στη συσκευή. Η νεότερη διαρροή περιλαμβάνει ένα νέο animation, το οποίο φαίνεται να λειτουργεί ως επεξήγηση του πώς θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία Face ID, η οποία μάλλον προϋποθέτει ο χρήστης να κινήσει το πρόσωπό του μπροστά από το iPhone, προκειμένου να αναγνωριστεί.

dierreuse-h-nea-ekdosh-toy-ios11-1

Αυτό αφορά μάλλον στην πρώτη ενεργοποίηση της λειτουργίας και δεν θα είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο χρήστης επιχειρεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή του.

Animoji

Εντάξει, αυτό μάλλον δεν θα ενδιαφέρει όλους τους χρήστες του iOS 11, όμως σίγουρα είναι κάτι που το νεανικό κοινό της Apple θα εκτιμήσει. Στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος λοιπόν, το iPhone σας θα μπορεί να «σκανάρει» τις κινήσεις του προσώπου σας και να τις προσαρμόσει ως animations σε μια σειρά νέων emoji, τα οποία θα αποκαλούνται animoji.

dierreuse-h-nea-ekdosh-toy-ios11-2

Αυτό θα επιτρέπει την μεγαλύτερη προσωποποίηση των μηνυμάτων σας και είναι οπωσδήποτε διασκεδαστικό – αν και μάλλον όχι τόσο χρήσιμο.

Ανανεωμένη μπάρα ειδοποιήσεων

Φαίνεται ότι, τουλάχιστον στο iPhone 8, η μπάρα ειδοποιήσεων του iOS 11 θα περιλαμβάνει ορισμένες αλλαγές, αφού πλέον οι διάφορες ειδοποιήσεις θα περιλαμβάνουν ολοκαίνουρια animations.

Τα διάφορα σχετικά εικονίδια θα εναλλάσσονται ανάλογα με την κατάσταση του τηλεφώνου. Οι εν λόγω προσθήκες δεν θα αλλάξουν ριζικά την εμπειρία χρήσης, όμως είναι οπωσδήποτε καλοδεχούμενες.

Νέα AirPods

Όπως προκύπτει από τη διαρροή, η Apple πρόκειται να αποκαλύψει και μία νέα έκδοση των ασύρματων ακουστικών AirPods.

dierreuse-h-nea-ekdosh-toy-ios11-3

Αυτή εκτιμάται ότι δεν θα διαφέρει σημαντικά από την υπάρχουσα, ενώ δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς καινούριο θα φέρει στο τραπέζι. Ελπίζουμε φυσικά ότι θα δούμε καλύτερη αυτονομία, συνδεσιμότητα και, βεβαίως, ποιοτικότερο ήχο!

capital.gr

 

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *