exnet.gr
Τηλεφωνία
Είναι επιβλαβή για την υγεία μας τελικά τα κινητά;
11/05/2016

Μπορεί τα κινητά να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, αλλά οι αμφιβολίες για το αν τελικά προκαλούν κακό στην υγεία μας συνεχίζουν να υφίστανται. Φυσικά κατά καιρούς δεν λείπουν οι διάφορες έρευνες που εξετάζουν αν τα κινητά προκαλούν ή όχι καρκίνο στον εγκέφαλο, ωστόσο τα συμπεράσματά τους δεν θεωρούνται πάντα αξιόπιστα αφού έχουν μικρό χρονικό εύρος μελέτης.

Τη δική τους εκδοχή στο ερώτημα δίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, οι οποίοι εξέτασαν τον συσχετισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων και καρκίνου του εγκεφάλου σε διάρκεια 29 ετών.

Συσχετίζοντας τα περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου σε 19.858 άνδρες και 14.222 γυναίκες στην Αυστραλία από το 1982 έως και το 2012, με τα ποσοστά χρήσης συσκευών κινητής τηλεφωνίας από το 1987 έως και το 2012, συμπέραναν ότι τα περιστατικά καρκίνου στις ηλικίες 20-84 ετών αυξήθηκαν ελάχιστα στους άνδρες και παρέμειναν σταθερά στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το στοιχείο αυτό δείχνει ότι η έντονη χρήση κινητού δεν σχετίζεται με καρκίνο του εγκεφάλου.

Αύξηση των κρουσμάτων εμφανίστηκε μόνο σε ηλικιωμένους, άνω των 70 ετών, ωστόσο η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε πριν την εμφάνιση των κινητών στην Αυστραλία.

altsantiri.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *