exnet.gr
Social Media
Επιχαίρει στα social media η κυβέρνηση για την επερχόμενη συμφωνία
10/05/2016

«Αλωνίζει» λόγω της απεργίας των ΜΜΕ για να παρουσιάσει ως «τεράστια επιτυχία» τα μέτρα των 9 δισ. ευρώ

Με τα μέσα ενημέρωσης να έχουν «σιγήσει» λόγω της απεργίας που κήρυξε ο κλάδος ενάντια στο νομοσχέδιο, το οποίο ισοπεδώνει το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση προσπαθεί να «επικοινωνήσει» εκ του ασφαλούς τη συμφωνία που συζητά με τους δανειστές και να πείσει ότι πρόκειται για «τεράστια επιτυχία», παρότι έρχεται τσουνάμι φόρων και περικοπών έως 9 δισ. ευρώ!!!

Υπουργοί, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είναι με το ένα πόδι στην κυβέρνηση και με το άλλο στην εσωκομματική αντιπολίτευση των “53+” αποφεύγουν να μιλήσουν με τους δημοσιογράφους και να δώσουν την παραμικρή εικόνα για τις επώδυνες διαπραγματεύσεις της μεγάλης κυβερνητικής υποχώρησης. Κάποιοι έχουν «εξαφανιστεί» εντελώς από την «πιάτσα», ανακουφισμένοι από την απουσία των μέσων ενημέρωσης, ενώ ορισμένοι προτιμούν να συνομιλούν παρασκηνιακά και ανεπίσημα φυσικά, περισσότερο μάλλον για να πάρουν και οι ίδιοι «κλίμα» σχετικά με τις κυβερνητικές κινήσεις απέναντι στους δανειστές.

Άλλοι όμως, όπως ο Νίκος Παππάς «τουιτάρουν» τις τελευταίες ημέρες απίθανα επιχειρήματα υπέρ του νέου μνημονίου. Ο υπουργός Επικρατείας παραθέτει σειρά πινάκων, οι οποίοι αποδεικνύουν υποτίθεται την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Τα «τιτιβίσματα» γίνονται μεν με την… ασφάλεια ότι τα μέσα ενημέρωσης απεργούν και έτσι θα μειωθεί η ένταση της κριτικής και της αμφισβήτησης στα έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενα στοιχεία που παραθέτει, ωστόσο οι επικρίσεις από άλλους χρήστες των social media και πιο συγκεκριμένα του Twitter δίνουν και παίρνουν, αποκτώντας τη μορφή χιονοστιβάδας. Δεκάδες πολίτες δεν διστάζουν να σχολιάσουν από ειρωνικά και σαρκαστικά, έως επιθετικά και οργισμένα τα όσα κάνει και προσπαθεί να προωθήσει η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό, φορολογικό και ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τα όσα υποστηρίζει ταυτόχρονα περί «εθνικής επιτυχίας» περίπου.
protothema.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *