exnet.gr
Διαδίκτυο
Η Κίνα παίρνει εντατικά μέτρα για την ασφάλεια του διαδικτύου
02/06/2017

Σειρά μέτρων κατά της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης έχει λάβει η αστυνομία της Κίνας…

Η αρμόδια κινεζική αρχή για τον κυβερνοχώρο προειδοποίησε σήμερα τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών να εγκαταστήσουν και να αναβαθμίσουν το λογισμικό για την ασφάλεια του υπολογιστή τους προκειμένου να αποφύγουν επιθέσεις που απαιτούν την καταβολή λύτρων.

Η αστυνομία και διάφοροι κυβερνητικοί φορείς έχουν λάβει σειρά μέτρων κατά της παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης ενώ εταιρίες που ασχολούνται με την ασφάλεια του διαδικτύου, όπως η Qihoo 360, η Tencent και Kingsoft Security έχουν επίσης προσφέρει αυξημένες υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο συντονισμού του κυβερνοχώρου της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC).

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι περίπου 18.000 διευθύνσεις IP στην Κίνα έχουν μολυνθεί από τον ιό «WannaCry», που ξεκίνησε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο την Παρασκευή, σύμφωνα με κέντρο τεχνικής υποστήριξης για το εθνικό δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών CNCERT.

Επιπλέον 5.471 διευθύνσεις IP, κυρίως στο Πεκίνο, τη Σανγκάη και τις παράκτιες επαρχίες όπως τη Γκουάνγκντονγκ και τη Τζετζιάνγκ πιθανόν να έχουν επηρεαστεί από τον ιό, σύμφωνα με το κέντρο.

«Τα ενδοδίκτυα (Intranets) σε πολλές βιομηχανίες και επιχειρήσεις σε τομείς όπως οι τράπεζες, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η υγειονομική φροντίδα και οι μεταφορές, έχουν επηρεαστεί σε διαφορετικούς βαθμούς», ανέφερε το κέντρο CNCERT.

Ο ιός αυτός παρέλυσε το διαδικτυακό σύστημα πληρωμών σε κάποια πρατήρια καυσίμων σε όλη την Κίνα από την Παρασκευή ενώ έχει επηρεάσει κάποια κολλέγια που χρησιμοποιούν εφαρμογές κρυπτογράφησης.

 

Σύμφωνα με την CAC, αυτή η παγκόσμια επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τις άνευ προηγουμένου δυσκολίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καλώντας όλους τους τομείς να αντιμετωπίσουν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: ProNews

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *