exnet.gr
Τηλεφωνία
Η Apple έκανε δηλώσεις τόσο για τα προβλήματα μπαταρίας όσο και απόδοσης των μοντέλων της.
02/01/2018

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, είδαμε αναφορές πως η Apple επιβραδύνει με αλγόριθμο την απόδοση των παλαιότερων iPhone, όταν εντοπίζει ότι η μπαταρία έχει χάσει μέρος της χωρητικότητάς της. Τις ημέρες εκείνες μάλιστα, η Apple είχε τοποθετηθεί στο θέμα με μια σύντομη δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας ότι το έκανε αυτό για να προστατεύσει τις συσκευές που έχουν παλαιότερες μπαταρίες από τυχόν αιφνίδια απενεργοποίηση. Προφανώς, αυτό δεν έκατσε τόσο καλά σε κάποιους ανθρώπους που θεώρησαν ότι η Apple επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα iPhones, προχωρώντας σε κατάθεση μηνύσεων, δημιουργώντας παράλληλα αρνητικό κλίμα για τις τακτικές της εταιρείας.

Τώρα, η Apple επανέρχεται με μια νέα πιο πλήρη επίσημη δήλωση, σχετικά με τη κατάσταση των μπαταριών και της απόδοσης των τηλεφώνων της.

Πρώτα απ ‘όλα, δεν έχουμε κάνει ποτέ και δεν θα κάνουμε ποτέ κάτι για να μειώσουμε σκοπίμως την διάρκεια ζωής οποιουδήποτε προϊόντος της Apple ή να υποβαθμίσουμε την εμπειρία χρήσης για να οδηγήσουμε τους πελάτες στην αγορά μιας νεότερης συσκευής. Ο στόχος μας ήταν πάντα να δημιουργούμε προϊόντα που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας και κάνοντας τα iPhones να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι ένα σημαντικό κομμάτι αυτού στόχου.

Πάνω σε αυτό, η Apple αφιέρωσε χρόνο και πόρους για να επεξεργαστεί πώς αποδίδουν οι μπαταρίες όσο περνάει ο χρόνος και ότι έκανε το έκανε για να αποφευχθεί το ξαφνικό κλείσιμο του τηλεφώνου. Πρόκειται για μια μεγαλύτερη εξήγηση της αρχικής δήλωσης της Apple. Βασικά διαπίστωσαν ότι οι μπαταρίες όσο παλαιώνουν δεν μπορούν να παρέχουν μέγιστα φορτία ενέργειας, γεγονός που προκαλεί την απενεργοποίηση της συσκευής. Για να αποφευχθεί αυτό, η έκδοση iOS 10.2.1 που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017 μειώνει τις επιδόσεις των iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus και iPhone SE όταν εντοπίζει μια αδύναμη μπαταρία για να αποτρέψει το κλείσιμο της συσκευής. Αυτή η δυνατότητα επεκτάθηκε στο iPhone 7 και στο iPhone 7 Plus με την έκδοση iOS 11.2 που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η μείωση του ανώτατου ορίου απόδοσης είναι ένα προσωρινό μέτρο και ότι μόλις αντικατασταθεί η παλιά μπαταρία, η απόδοση θα επανέλθει στα κανονικά επίπεδα. Επίσης, αυτό δεν επηρεάζει άλλες συσκευές πέρα από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα έχει να κάνει ουσιαστικά με τη μπαταρία, η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τις τιμές για αντικατάσταση μπαταριών που βρίσκονται εκτός εγγύησης από τα $ 79 στα $ 29. Αυτό ισχύει για το iPhone 6 και τις νεότερες συσκευές, ξεκινώντας από τα τέλη Ιανουαρίου 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2018, σε όλο τον κόσμο.

επιπλέον, η Apple θα κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση του iOS στις αρχές του 2018, η οποία θα μετρά και θα δείχνει την υγεία της μπαταρίας, ούτως ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν αν επηρεάζει την απόδοσή της συσκευής και αν χρειάζεται να αντικατασταθεί.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι εργάζεται για τη βελτίωση του τρόπου διαχείρισης της απόδοσης και των απροσδόκητων διακοπών λειτουργίας, καθώς οι μπαταρίες παλαιώνουν.

 

Πηγή:gr.gizchina.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *