exnet.gr
Τεχνολογίες
Η HTC αποκάλυψε νέα βελτιομένη έκδοση του σετ εικονικής πραγματικότητας
11/01/2018

Η HTC αποκάλυψε μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του σετ εικονικής πραγματικότητάς της, Vive, στο πλαίσιο της έκθεσης CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας.

Το Vive Pro διαθέτει δύο οθόνες OLED, που έχουν συνολική ανάλυση 2880×1600 πίξελ- 78% περισσότερο σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, με αποτέλεσμα πολύ καλύτερα γραφικά. Πέρα από τις οθόνες, το σετ διαθέτει βελτιωμένα ακουστικά υψηλών επιδόσεων, με ενσωματωμένο ενισχυτή ώστε, σύμφωνα με την εταιρεία, ο χρήστης να έχει μια «καλύτερη αίσθηση παρουσίας» και «πλουσιότερο» ήχο. Μεταξύ άλλων, το νέο σετ διαθέτει διπλά μικρόφωνα με ενεργητική ακύρωση ήχου και διπλές εμπρόσθιες κάμερες σχεδιασμένες να «ενισχύσουν τη δημιουργικότητα των developers». Ωστόσο, η HTC δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η τιμή της συσκευής, δεσμευόμενη ωστόσο πως θα το κάνει «σύντομα».

Η HTC παρουσίασε επίσης και το Vive Wireless Adaptor: Συσκευή που θα επιτρέπει ασύρματη χρήση των σετ της- ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει πως είναι «το πρώτο στην αγορά με πραγματικά ασύρματη ενσωμάτωση σετ εικονικής πραγματικότητας τόσο για το Vive όσο και για το Vive Pro». Η συσκευή διαθέτει την τεχνολογία WiGig της Intel, παρέχοντας ασύρματη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, ενώ η εταιρεία υπόσχεται χαμηλότερο latency και καλύτερες επιδόσεις. Η διάθεσή του θα αρχίσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, η HTC παρουσίασε και τη νέα αναβάθμιση του Viveport VR, για ευκολότερη εύρεση και χρήση περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, καθώς και ένα upgrade στο VR video player της, Vive Video, το οποίο ενσωματώνει πλέρον περιεχόμενο από τη γνωστή online πλατφόρμα/ υπηρεσία βίντεο, Vimeo.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *