exnet.gr
Τηλεφωνία
Η Huawei φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία μπαταρίας
19/04/2016

Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της Huawei για το έτος 2015 που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2016, η εταιρία σημείωσε 37% αύξηση των συνολικών εσόδων της. Παράλληλα, το Huawei Consumer BG αναπτύχθηκε κατά 72% σε ετήσια βάση. Ο απολογισμός παρουσίασε επίσης τα τελευταία επιτεύγματα της εταιρείας σχετικά με τη μπαταρία, την τεχνητή νοημοσύνη, το 5G κ.ά.

Στις έρευνες σχετικά με την μπαταρία, η Huawei οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο. Μια μπαταρία κινητού τηλεφώνου 3000mAh μπορεί να φορτίσει μέχρι 48% σε 5 μόλις λεπτά και να υποστηρίξει κλήσεις διάρκειας 10 ωρών από Huawei smartphones.

Η τεχνολογία αιχμής στις μπαταρίες για άμεση φόρτιση χρησιμοποιεί ανοδικά υλικά νέας μοριακής δομής. Ο χρόνος φόρτισης είναι 9 φορές ταχύτερος από τις συνηθισμένες μπαταρίες, ενώ η ενεργειακή πυκνότητα και η μακροβιότητα της μπαταρίας δεν επηρεάζονται, γεγονός που επιλύει το πρόβλημα των smartphones για εργασία σε σύντομο χρόνο. Επιπλέον, η Huawei διεξάγει έρευνες σχετικά με την μεταρρυθμιστική τεχνολογία στον τομέα της μπαταρίας με υλικό το γραφένιο. Τον Οκτώβριο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Μ. Βρετανία για να μελετήσουν από κοινού την εφαρμογή του γραφένιου και να αναπτύξουν μαζί την επόμενη γενιά τεχνολογίας υψηλής αξίας στην ICT βιομηχανία. Στο εγγύς μέλλον, η Huawei θα κάνει τη διαφορά στον τομέα του γραφένιου.

Εκτός από τον τομέα της μπαταρίας, η Huawei θέτει τον πήχη ψηλότερα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), 5G, βίντεο κλπ. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, η Huawei έχει αποκτήσει βαθιά γνώση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Έχει εφεύρει την πιο προηγμένη μηχανή Νευρωνικής Ανταπόκρισης στον κόσμο, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο που ανταποκρίνεται σε εντολές, έχει εφεύρει την μηχανή Νευρωνικής Μετάφρασης, που υποστηρίζει τη μνήμη και έχει κορυφαίες μεταφραστικές δυνατότητες.

Στην τεχνολογία κινητής επόμενης γενιάς, η Huawei έχει ήδη το προβάδισμα στον πρωτοποριακό τομέα του 5G, συνεισφέροντας τα μάλα στη σχετική βιομηχανία. Ήταν η πρώτη που λάνσαρε ασύρματες τεχνολογίες 5G ενώ διεξήγαγε σχετικό τεστ ευρείας κλίμακας σε εξωτερικό χώρο το περασμένο έτος στη Chengdu, με ταχύτητα πάνω από 3.6Gbps. Η Huawei δεν έχει φέρει απλώς την επανάσταση σε διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά έχει κάνει έρευνες για την ασφάλεια του 5G και έχει σχεδιάσει νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για το 5G.

Σχετικά με τα βίντεο, η Huawei ενδυναμώνει την βασική ICT έρευνα στους τομείς του ultra-high-definition και του mobile βίντεο. Έχει παράσχει την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη για την αναπαραγωγή βίντεο 4Κ και υψηλής ταχύτητας. Παράλληλα, στον τομέα της επιτήρησης, έχει επιταχύνει τη διαδικασία ανάπτυξης 4Κ ultra-high-definition βίντεο στο τρέχον δίκτυο για να διαθέσει μετάδοση βίντεο επιτήρησης ποιότητας ultra-high-definition.

Η αξιοσημείωτη απόδοση της Huawei επωφελείται από την εστίαση της εταιρίας σε έρευνα και ανάπτυξη. Η Huawei σταθερά επενδύει το 10% των ετησίων εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη. Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με 3.898 αιτήσεις το 2015. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, η Huawei κατοχύρωσε 50.377 πατέντες συνολικά, με 52.550 αιτήσεις στην Κίνα και 30.613 αιτήσεις διεθνώς. Εξ αυτών, το 90% αφορά εφευρέσεις. Η προσοχή που δίνει η εταιρεία στην πνευματική ιδιοκτησία θα την βοηθήσει να πορευτεί με μεγαλύτερη ευκολία και σταθερότητα έναντι του ανταγωνισμού, για τα ερχόμενα 10 και 20 χρόνια.

Σχετικά με τη Huawei

Η Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογικών λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT). Στόχος μας είναι να φτιάξουμε έναν καλύτερα συνδεδεμένο κόσμο, δρώντας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, καινοτόμος ηγέτης για την κοινωνία της πληροφορίας και συνεργάτης στην βιομηχανία. Με πελατοκεντρική καινοτομία και ισχυρές συνεργασίες, η Huawei έχει καθιερώσει ένα ολοκληρωμένο πορτφόλιο ICT λύσεων που προσφέρουν στους καταναλωτές το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, των συσκευών και του cloud computing.

Οι 170.000 υπάλληλοι που απασχολεί η Huawei σε όλον τον κόσμο, είναι αφοσιωμένοι στη δημιουργία της μέγιστης αξίας για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, εταιρείες και καταναλωτές. Οι καινοτόμες ICT λύσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Huawei διατίθενται σε περισσότερες από 170 χώρες εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Με έτος ίδρυσης το 1987, η Huawei είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει εξολοκλήρου στους υπαλλήλους της.
newpost.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *