exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Microsoft ετοιμάζει την καινοτόμα τεχνολογία Eye Tracking
04/08/2017

Μία νέα δυνατότητα που θα ακολουθεί το βλέμμα του χρήστη αναμένεται να αποκτήσουν σύντομα τα Windows 10.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ZDNet, τα Windows 10 θα αποκτήσουν τη δυνατότητα eye tracking, με τη βοήθεια της οποίας θα μπορεί ένας υπολογιστής να εντοπίζει το πού είναι στραμμένο το βλέμμα του χρήστη του. Η λειτουργία αυτή εκτιμάται ότι θα έχει το όνομα Eye Control, ενώ δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα το πότε θα γίνει αυτή διαθέσιμη στο ευρύ κοινό των χρηστών υπολογιστών με λειτουργικό σύστημα Windows 10.

Οι σχετικές πληροφορίες θέλουν την Microsoft να έρχεται σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία Tobii Eye Tracking, η οποία αναπτύσσει συστήματα που εντοπίζουν το μάτι του χρήστη μίας συσκευής και κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της γκάμας των συσκευών που υποστηρίζουν την τεχνολογία της αναγνώρισης του βλέμματος του χρήστη.

Η αρχική ιδέα πίσω από την ενσωμάτωση της τεχνολογίας eye tracking στα Windows 10 γεννήθηκε το 2014, σε μια προσπάθεια να δοθεί σε άτομα που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές μεθόδους εισαγωγής κειμένου και εντολών σε ένα Windows PC. Με την τεχνολογία αυτή θα μπορεί ένας χρήστης υπολογιστή με Windows 10 να χειριστεί ένα virtual ποντίκι στην οθόνη σε περίπτωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χέρια του.

 

Πηγή: pestaola.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *