exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Sony ξεκίνησε τη διάθεση του System Software Update 5.50 για τους κατόχους PS4 και PS4 Pro
08/02/2018

Η Sony ξεκίνησε τη διάθεση του System Software Update 5.50 για τους κατόχους PS4 και PS4 Pro που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την beta έκδοση, ενώ παράλληλα παρουσίασε μια ολοκληρωμένη προεσκόπιση των λειτουργιών της νέας ενημέρωσης

Με χθεσινή ανάρτηση της Mary Yee, της αντιπροέδρου του PlayStation Marketing, η Sony ανακοίνωσε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ενημέρωση λογισμικού 5.50 στο PS4, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι χρήστες θα δουν πολλές αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης, νέες λειτουργίες στο Quick Menu καθώς και την ενσωμάτωση της λειτουργίας του Play Time Management, η οποία πρόκειται να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη χρήση της κονσόλας από μικρούς gamers.   Ως βασικό νέο χαρακτηριστικό, η λειτουργία Play Time Management, θα επιτρέπει στα ενήλικα μέλη μιας οικογένειας (τα οποία έχουν οριστεί ως κηδεμόνες στην παιχνιδομηχανή) να διαχειρίζονται το χρόνο παιχνιδιού PS4 για τα παιδιά της οικογένειας. Η διαχείριση του Playtime θα είναι εύκολη. Μέσα από τις Ρυθμίσεις > Διαχείριση Οικογένειας στο PS4 ή μέσω σύνδεσης στο λογαριασμό σας PlayStation από τον browser του υπολογιστή σας ή του κινητού σας. Οι γονείς θα μπορούν να ελέγχουν και να διαχειρίζονται το χρόνο που το παιδί τους χρησιμοποιεί την κονσόλα. Οι ειδοποιήσεις σχετικά με το υπόλοιπο χρόνου σίγουρα δεν θα ενθουσιάζουν τους μικρούς gamers αλλά δυστυχώς δεν θα μπορούν να αλλάζουν τις ρυθμίσεις του κηδεμόνα τους. Βέβαια, οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον χρόνο παιχνιδιού μέσω του smartphone ή του υπολογιστή τους

ΓΜ

Σίγουρα δεν θα αρέσει σε κανένα πιτσιρικά gamer το μήνυμα που θα τον ειδοποιεί ότι απομένουν μόνο 5 λεπτά διασκέδασης ακόμα.

To δεύτερο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό αφορά τους κατόχους PS4 Pro οι οποίοι παίζουν σε HDTV / 1080p τηλεοράσεις. Το Supersampling Mode θα επιτρέπει σε αυτούς μια βελτιωμένη οπτική εμπειρία κατά την αναπαραγωγή ορισμένων τίτλων PS4. Με αυτήν την σούπερ δειγματοληψία, όλα τα παιχνίδια που κάνουν render σε αναλύσεις μεγαλύτερες από 1080p θα «συμπιέζουν» την εικόνα σε μικρότερη ανάλυση, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από μια σημαντική σαφήνεια εικόνας ακόμη και εάν δεν διαθέτουν μια τηλεόραση 4Κ. Ωστόσο η Sony επισημαίνει ότι επειδή η προστιθέμενη ισχύς και οι λειτουργίες του PS4 Pro ωφελούν διαφορετικά παιχνίδια με διαφορετικούς τρόπους, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η η σαφήνεια της εικόνας ορισμένων παιχνιδιών μπορεί να μην βελτιωθεί με αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

ΣΩ

Η Library ανανεώνεται για να την βρίσκουν πιο εύκολα οι χρήστες.

Επίσης, η Library θα ανανεωθεί για να μπορούν οι χρήστες να βρίσκουν πιο εύκολα αυτό που ψάχνουν, ενώ θα προστεθούν και άλλες καρτέλες όπως η «Τhis PS4» η οποία θα εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή κάθε χρήστη και μια με το avatar του χρήστη, όπου θα βλέπει ποια παιχνίδια έχει αγοράσει με το PSN ID και την μηνιαία συνδρομή του. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να κρύβονται εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά όπως πολλά demo και free trials.

ΨΑ

Οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν wallpapers στο φόντο της οθόνης με τις δικές τους εικόνες από ένα USB στικάκι και να διαγράψουν παλιές ειδοποιήσεις που δεν τους ενδιαφέρουν πια.

Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν να έχουν άμεση σε συγκεκριμένους online φίλους από το Quick Menu, θα μπορούν να ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια ενώ στριμάρουν στο PS Now (απλά θα πρέπει να θυμούνται ότι, όπως και όταν παίζουν ένα παιχνίδι, η μουσική υπόκρουση μπορεί να μην είναι πάντα διαθέσιμη), να αλλάζουν wallpapers στο φόντο της οθόνης με τις δικές τους εικόνες από ένα USB στικάκι και να διαγράψουν παλιές ειδοποιήσεις που δεν τους ενδιαφέρουν πια.

 

 

Πηγή:lifo.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *