exnet.gr
Social Media
Νέα υπηρεσία από το Facebook ειδοποιεί όταν γίνεται απόπειρα πλαστογραφίας του προφίλ σου
31/03/2016

Την μάστιγα των ψεύτικων προφίλ θέλει να πολεμήσει το Facebook προσφέροντας μια ειδική υπηρεσία η οποία σε προειδοποιεί ότι κάποιος έχει ή προσπαθεί να φτιάξει προφίλ με το όνομά σου

Τα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν ενεργά αλλά και τον περιορισμό όσων θέλουν να φτιάξουν κάποιο καινούργιο πλαστό βάζει στο στόχαστρο το Facebook. Mε ένα νέο εργαλείο, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να προστατέψει τους χρήστες της από τις κακόβουλες προθέσεις άλλων χρηστών, οι οποίοι δημιουργούν πλαστά προφίλ χρησιμοποιώντας τα ονόματα και τις φωτογραφίες άλλων χρηστών.

Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον κόσμο του Facebook και δεν αφορά μόνο τους διάσημους αλλά και εκατομμύρια «ανώνυμους» χρήστες. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή: όταν ο μηχανισμός του Facebook ανακαλύψει ένα προφίλ που μοιάζει ύποπτο, τότε στέλνει μία ειδοποίηση στον επίσημο χρήστη με την οποία τον καλεί να επιβεβαιώσει ή όχι αν είναι το δικό του προφίλ ή αν το εγκρίνει.

Σε περίπτωση που ο χρήστης αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ, η ομάδα του Facebook αναλαμβάνει τα περεταίρω, ερευνώντας την κάθε περίπτωση και ανάλογα προχωρά στο μπλοκάρισμα του ψευδούς προφίλ.

Η υπηρεσία παρέχεται σε αρκετά μέρη του κόσμου από τις αρχές του κόσμου, ενώ σύντομα θα διατίθεται σε όλες τις χώρες. Άλλωστε η πλαστοπροσωπία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για τους χρήστες, αλλά και για την ίδια την εταιρία η οποία δεν θέλει οι χρήστες της να είναι δυσαρεστημένοι με κανέναν τρόπο.

protothema.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *