exnet.gr
Τεχνολογίες
Ποιες ιστοσελίδες σας παρακολουθούν με Audio Fingerprinting;
23/05/2016

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ανώνυμη περιήγηση, μπλοκάρετε τις διαφημίσεις, ή κρύβετε τα ίχνη σας, κάποιες ιστοσελίδες εξακολουθούν να παρακολουθούν κάθε σας κίνηση online, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική web-παρακολούθησης που ονομάζεται Audio Fingerprinting.

Αυτή η νέα τεχνική Fingerprinting μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για την διανομή στοχευμένων διαφημίσεων, καθώς και από τις αρχές επιβολής του νόμου να ξεσκεπάσουν VPNs ή ανώνυμους χρήστες, χωρίς καν να χρειάζεται η αποκρυπτογράφηση της κυκλοφορίας.

Την τεχνική οι περισσότεροι την έχετε συναντήσει, αλλά με μια άλλη ακίνδυνη μορφή: την χρησιμοποιεί η εφαρμογή Shazam. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton πραγματοποίησαν μια τεράστια έρευνα και ανακάλυψαν ότι η Google, μέσα από πάρα πολλά domains που χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της, παρακολουθεί τους χρήστες από το 80% του συνόλου των Top 1 εκατομμυρίου domains, χρησιμοποιώντας αρκετές μεθόδους παρακολούθησης και τεχνικές. Από αυτές, η πιο πρόσφατη τεχνολογία εντοπισμού που εντόπισαν οι ερευνητές είναι μία που βασίζεται στη λήψη «δακτυλικών αποτυπωμάτων» του ήχου ενός μηχανήματος μέσω του API AudioContext. Για αυτό και: Audio Fingerprinting.

iguru.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *