exnet.gr
Social Media
Σταματάει η υποστήριξη της εφαρμογής WhatsApp για συσκευές BlackBerry
04/03/2016

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής WhatsApp αποφάσισαν ότι θα σταματήσουν την υποστήριξη για συσκευές BlackBerry μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του mashable.

Η εφαρμογή γιορτάζει τα έβδομα γενέθλιά της φέτος και σκοπεύει να προβεί σε διάφορες αναβαθμίσεις και αλλαγές, μεταξύ των οποίων είναι και η κατάργηση της δυνατότητας εγκατάστασης σε συσκευές Blackberry. Επιπλέον αυτό θα συμβεί και στις συσκευές Nokia S40 και Nokia Symbian S60 και παλιές εκδόσεις Android (Android 2.1 και 2.2), σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι συσκευές «δεν προσφέρουν το είδος των δυνατοτήτων που χρειαζόμαστε για την επέκταση της εφαρμογής όπως θα εμφανίζεται στο μέλλον», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα για τον τερματισμό της εφαρμογής στις συγκεκριμένες εκδόσεις. «Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε, αλλά είναι η σωστή, ώστε να δώσουμε στους ανθρώπους καλύτερους τρόπους για να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WhatsApp», αναφέρουν οι υπεύθυνοι σύμφωνα με το δημοσίευμα και συνιστούν στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν μια νέα, αναβαθμισμένη συσκευή, προκειμένου να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία μηνυμάτων.

Όπως αναφέρει το mashable, μπορεί αυτό να μην φαίνεται μια μεγάλη απώλεια, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι το Facebook Messenger που είναι επίσης εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, έχει 900 εκατ. χρήστες που ανταλλάσσουν πάνω από 10 δισ. μηνύματα, τότε η διακοπή της εφαρμογής WhatsApp είναι τεράστια απώλεια για τα BlackBerry.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο «χτύπημα» για την εν λόγω εταιρεία που κάποτε (πριν 7 χρόνια) κατείχε το 70% στην αγορά των smartphone και σήμερα έχει κάτω από το 1%. Οι χρήστες ωστόσο που παραμένουν προσκολλημένοι στα BlackBerry και δεν έχουν σκοπό να τα αποχωριστούν θα πρέπει να ξέρουν ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *