exnet.gr
Τεχνολογίες
Συνεργασία Facebook & Xiaomi για την εικονική πραγματικότητα
10/01/2018

 

To Facebook, το οποίο έχει εξαγοράσει την εταιρεία Oculus VR, και η Xiaomi Corp. συνεργάζονται για να λανσάρουν ένα headset εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα, ένα προϊόν που θα έδινε στον αμερικανό τεχνολογικό γίγαντα την ευκολία να μπει επιτέλους σε μια αναπτυσσόμενη αγορά, όπου η κύρια δραστηριότητά της τον έχει εδώ και καιρό αποκλείσει.

Το Oculus Go παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ με πολύ χαρά, ως μια πολύ προσιτή επιλογή για όποιον θα ήθελε να δοκιμάσει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Μια τεχνολογία η οποία ετοιμάζεται να ενσωματωθεί στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο τα επόμενα χρόνια. Το Oculus Gο θα είναι ένα αυτόνομο VR headset στην τιμή των 199 δολαρίων, το οποίο μαζί με το τηλεχειριστήριο του θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια ή να «ταξιδεύουν» σε VR περιεχόμενο.

Για να μειωθεί, όμως η τιμή του σε τόσο χαμηλά επίπεδα έπρεπε να επιλεγεί ο κατάλληλος κατασκευαστής που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας το εγχείρημα και να παραδώσει ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα στην παγκόσμια αγορά. Αυτός δεν είναι άλλος από τη Xiaomi η οποία όπως ανακοίνωσε στο CES 2018 έχει αναλάβει την μαζική παραγωγή όχι μόνο του Oculus Go αλλά και μια πρόσθετης, αποκλειστικά δική της συσκευής, το Xiaomi Mi VR Standalone, το οποίο θα βασίζεται και αυτό στην τεχνολογία της εταιρείας Oculus.

Xiaomi-Mi-VR-Standalone

To Xiaomi Mi VR Standalone όπως παρουσιάστηκε στην CES 2018

Από πλευράς εμφάνισης οι δύο συσκευές μοιάζουν σχεδόν ίδιες, όπως φάνηκαν τουλάχιστον στην πρώτη επίσημη παρουσίαση τους. Χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 821 Mobile VR, αλλά δεν ανακοινώθηκαν τα πλήρη στοιχεία του κάθε μοντέλου, οπότε δεν γνωρίζουμε εάν θα έχουν άλλα κοινά σημεία.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι τo Xiaomi Mi VR Standalone θα πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα, αλλά οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω αυτού, σε καμία από τις υπηρεσίες του Facebook, ούτε στις μελλοντικές που θα αφορούν την ενσωμάτωση της VR τεχνολογίας στο κοινωνικό δίκτυο, ούτε στις απλές και καθημερινές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η Xiaomi ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με πολλούς developers του Oculus για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους κατάλληλα για την κινεζική αγορά. Το βέβαιο είναι ότι το Mi VR Standalone θα υποστηρίζει το Oculus Mobile Software Development Kit έτσι ώστε οι σχεδιαστές και προγραμματιστές εφαρμογών και παιχνιδιών να μεταφέρουν με ευκολία τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα Mi VR της Xiaomi.

 

ΠΗΓΗ:  lifo.gr

 

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *