exnet.gr
Τηλεφωνία
Τα νέα iPhone έρχονται με επεξεργαστές Intel
06/02/2018

iPhone 2018: Η νομική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Qualcomm δεν προβλέπεται να λήξη σύντομα και ως εκ τούτου ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα τη Cupertino εξετάζει τρόπους να μειώσει την εξάρτησή του από τον κατασκευαστή επεξεργαστών.

Το βήμα αυτό αναμένεται να γίνει φέτος, καθώς τα μοντέλα νέας γενιάς iPhone θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα τσιπ της Qualcomm, καθώς η Apple σχεδιάζει να βασίζεται αποκλειστικά στην Intel.

Αυτό εξηγεί ο αξιόπιστος αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, τονίζοντας ότι η Intel θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής της Apple για τη γενιά iPhone 2018. Αυτό σημαίνει ότι η Qualcomm θα μπορούσε να επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως το 2019, καθώς η Intel δεν έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Apple.

2018-iphone-could-launch-with-intel-chips-exclusively-519685-3

Αλλά εάν η Qualcomm επιστρέψει ως προμηθευτής για το iPhone, θα συμβεί μόνο ως αποτέλεσμα μιας διευθέτησης των διαφωνιών μεταξύ των δύο εταιρειών, αν και προς το παρόν καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να το επιθυμεί.

Από την άλλη πλευρά, ο αναλυτής αναφέρει ότι η Intel μπορεί να μην προετοιμάσει τα τσιπ της βάσης για υποστήριξη 5G και αυτό σημαίνει ότι η Apple ενδέχεται να αναγκαστεί να συνεχίσει τη συνεργασία της με την Qualcomm, τουλάχιστον προσωρινά.

Η σειρά iPhones 2018 αναμένεται να περιλαμβάνει τρία διαφορετικά μοντέλα, δύο από τα οποία θα έρχονται με πάνελ OLED. Πρώτον, πρόκειται να είναι μια έκδοση OLED 5,8 ιντσών που ξεκίνησε ως διάδοχος του iPhone X, αλλά και μια μεγαλύτερη συσκευή 6,4 ή 6,5 ιντσών που θα μπορούσε να θεωρείται ο Plus αδερφός του ίδιου μοντέλου.

Αλλά την ίδια στιγμή, η Apple πιστεύεται επίσης ότι εργάζεται σε ένα πιο προσιτό μοντέλο iPhone με οθόνη LCD 6,1 ιντσών. Ωστόσο, όλα τα μοντέλα θα έχουν Face ID, αν και είναι πιθανό ότι για να μειώσει την τιμή του iPhone LCD, η Apple θα μπορούσε να αφαιρέσει πολλά χαρακτηριστικά σε αυτήν τη συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του 3D Touch.

 

Πηγή:secnews.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *