exnet.gr
Τηλεφωνία
Το iPhone 7 έχει ένα κρυφό Κουμπί Αρχικής Οθόνης
25/10/2016

Το Κουμπί Αρχικής Οθόνης του iPhone 7 της Apple έχει μια εικονική εναλλακτική λύση που ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το φυσικό κουμπί.
Το Κουμπί Αρχικής Οθόνης του iPhone 7 της Apple επανασχεδιάστηκε το 2016. Αντί στην πραγματικότητα να λειτουργεί ως κουμπί που μπορεί να πιεστεί, η επιλογή φέτος μοιάζει περισσότερο με ένα αισθητήρα που δεν μπορεί να πιεστεί, αλλά να αναγνωρίσει το δακτυλικό αποτύπωμα και την πρόσθετη πίεση που σηματοδοτεί ότι ο χρήστης θέλει να πάει στην αρχική οθόνη. Επίσης δονείται όταν ο χρήστης το πατήσει, έτσι ώστε να ειδοποιήσει ότι τα χαρακτηριστικά του έχουν ενεργοποιηθεί.
Το εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης δεν είναι καινούργιο και είναι διαθέσιμο μέσω των λειτουργιών Προσβασιμότητας της Apple εδώ και πολλά χρόνια. Το εικονικό κουμπί, που ονομάζεται Υποστηρικτικό Κουμπί Αφής, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει εκείνους που έχουν πρόβλημα να πατήσουν το φυσικό Κουμπί Αρχικής Οθόνης ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση πιο εύκολα στις λειτουργίες του μέσω μιας εικονικής εναλλακτικής λύσης.
Ωστόσο, όταν το κουμπί αρχικής οθόνης της Apple εμφάνιζε βλάβη στο παρελθόν, ο χρήστης έπρεπε να πάει στις ρυθμίσεις του iOS για να ενεργοποιήσει το εικονικό κουμπί. Για πρώτη φορά, με το iOS 10, όταν το κουμπί αρχικής οθόνης χαλάσει ή χρειάζεται σέρβις, η Apple παρουσιάζει το εικονικό κουμπί, απλοποιώντας τη διαδικασία.
Η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να δώσει στους χρήστες μια ματιά στο πως μπορεί να είναι τα κουμπιά αρχικής οθόνης της Apple στο μέλλον. Οι φήμες λένε ότι η Apple θα ενσωματώσει το κουμπί αρχικής οθόνης στην οθόνη για το επόμενο iPhone της, εξαλείφοντας το φυσικό κουμπί για πάντα. Το εικονικό κουμπί δεν είναι ακριβές αντίγραφο των χαρακτηριστικών που ενδέχεται να προσφέρει το νέο κουμπί, αλλά μπορεί να προσφέρει στους χρήστες κάποιες ενδείξεις για το τι επιφυλάσσει το μέλλον.
Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το εικονικό κουμπί αρχικής οθόνης μπορούν να το ενεργοποιήσουν πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του iOS και επιλέγοντας «Υποστηρικτικό Κουμπί Αφής» (Assistive Touch). Η λειτουργία τότε θα ενεργοποιηθεί και θα επιτρέψει στον χρήστη να το χρησιμοποιήσει όπως και το κανονικό κουμπί αρχικής οθόνης. Ωστόσο, δεν διαθέτει αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας Touch ID.

news247.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *