exnet.gr
Τηλεφωνία
Τρία νέα μοντέλα ετοιμάζει η Apple εκ των οποίων το ένα θα είναι και το μεγαλύτερο που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα
28/02/2018

 

Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τρία νέα smartphones αργότερα μέσα στο 2018, περιλαμβανομένου του μεγαλύτερου iPhone που έχει βγάλει ποτέ, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές ενημερωμένες σχετικά με τις νέες συσκευές.

Μεταξύ τους είναι και ένα αναβαθμισμένο τηλέφωνο ίδιου μεγέθους με το σημερινό iPhoneX και ένα πιο φτηνό μοντέλο με κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του Χ.

Όπως αναφέρεται, η εταιρεία ήδη είναι στο στάδιο των production tests με τους προμηθευτές και αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα τηλέφωνα το φθινόπωρο, ωστόσο τα σχέδια αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγαλύτερο iPhone μέχρι τώρα ενδεχομένως να έχει οθόνη των 6,5 ιντσών- μεγαλύτερη δηλαδή από το Samsung Galaxy S9+ που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στο Mobile World Congress, και μεγαλύτερο από τις 6,3 ίντσες του Note 8.

Η μεγαλύτερη οθόνη προσανατολίζεται περισσότερο προς του business χρήστες, ώστε να μπορούν να γράφουν email και να δουλεύουν spreadsheets σε οθόνη μεγέθους ενός μικρού tablet, ενώ αναμένεται πως θα υπάρχουν split-screen modes. Η κωδική ονομασία του νέου τηλεφώνου είναι D33, σύμφωνα με μια πηγή, και κάποια πρωτότυπα περιλαμβάνουν μια ανάλυση 1242 x 2688.

Ακόμη, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία OLED. Όπως και το iPhoneX, το μεγαλύτερο μοντέλο θα περιλαμβάνει Face ID scanner, που ξεκλειδώνει τη συσκευή και επιτρέπει πληρωμές. Οι επεξεργαστές και των τριών συσκευών αναμένεται να είναι νέας γενιάς Α12, ενώ το λειτουργικό θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση, πιθανώς με το όνομα iOS 12 (φέρει των κωδική ονομασία Peace).

Καθώς οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως επιβραδύνονται, οι κατασκευαστές εμφανίζονται να επικεντρώνονται σε νέα, καινοτόμα χαρακτηριστικά που ελπίζουν πως θα ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν νέες συσκευές. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την «κούρσα» εμφανίζονται πλέον να παίζουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με φωνητικές εντολές.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το «σώμα» του μεγαλύτερου κινητού θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με το iPhone 8 Plus, αλλά η οθόνη του θα είναι μια ίντσα μεγαλύτερη από του 8+ χάρη στον edge to edge σχεδιασμό του. Επίσης, υποστηρίζεται πως η Apple σχεδιάζει επίσης μια συσκευή χρυσού χρώματος για να ενισχύσει τις πωλήσεις στην Ασία.

Πηγή:athina984.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *