exnet.gr
Τεχνολογίες
Υψηλής τεχνολογίας ακουστικά σε ρόλο πολύγλωσσου μεταφραστή
18/05/2016

Η τεχνολογία της αυτόματης προφορικής μετάφρασης σύντομα θα γεφυρώσει το μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε ανθρώπους που μιλούν διαφορετικές γλώσσες και λόγω ελλειπούς γλωσσομάθειας αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Η απλουστευμένη γλωσσική διασύνδεση ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς αναμένεται να είναι ένα μοντέρνο ζευγάρι ακουστικών και ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο το οποίο θα «τρέχει» τοπικά την ειδική εφαρμογή μετάφρασης χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με το δίκτυο επομένως δεν θα επιβαρύνεται με χρέωση.

Κατασκευαστής των «έξυπνων» ακουστικών με την ονομασία PILOT είναι η εταιρία Waverly Labs με έδρα στην Νέα Υόρκη και ενσωμάτωσε την υφιστάμενη τεχνολογία σε εξαρτήματα καθημερινής χρήσης όπως είναι ένα ζευγάρι ακουστικών που οπτικά παραπέμπουν σε αυτά της βαρηκοΐας.

Τα ακουστικά αρχικά αναμένεται να κοστίζουν 129-179 δολάρια και θα διατίθενται κατόπιν παραγγελίας στον ιστότοπο της εταιρίας. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν από τις 25 Μαΐου αλλά ο χρονικός ορίζοντας της παράδοσης τους τοποθετείται μετά από μήνες.

efsyn.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *