exnet.gr
Τεχνολογίες
Ένας κρυμμένος πόλεμος μεταξύ του Elon Musk και του Mark Zuckerberg – Erm News
11/01/2021

Η διαμάχη μεταξύ του Elon Musk, CEO της Tesla, του γίγαντα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και του SpaceX για τις διαστημικές βιομηχανίες και του Mark Zuckerberg, CEO του Facebook, μαίνεται για περισσότερα από 4 χρόνια και ξέσπασαν μάχες μεταξύ των δύο πλευρών σε διάφορα επίπεδα, από την τεχνητή νοημοσύνη έως βλήματα. .

Ο Musk και ο Zuckerberg δεν κράτησαν τη διαφωνία μεταξύ τους. Όταν η έκρηξη ενός πυραύλου “SpaceX” κατέστρεψε έναν δορυφόρο που ανήκει στο “Facebook” το 2016, ο Zuckerberg εξέδωσε μια καυτή δήλωση λέγοντας ότι ήταν “πολύ απογοητευμένος” από την αποτυχία του “SpaceX”.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το “Business Insider”, όταν το Facebook συμμετείχε στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, ο Musk διέγραψε δημοσίως τις σελίδες των εταιρειών του από την μπλε ιστοσελίδα.

Παρά το γεγονός ότι οι Musk και Zuckerberg συμμετέχουν σε έργα AI και ότι οι εταιρείες τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, δεν υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ των δύο ανδρών.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η SpaceX δοκίμασε τον πύραυλο Falcon 9 στο χώρο εκτόξευσης στο Cape Canaveral της Φλόριντα. Λίγο μετά τις 9 π.μ., ο πύραυλος εξερράγη, καταστρέφοντας τον δορυφόρο AMOS-6 του Facebook, ο οποίος υποτίθεται ότι οδηγούσε τον πύραυλο στο διάστημα.

Mark Zuckerberg

Ο δορυφόρος ήταν μέρος του έργου Facebook Internet.org για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο με τον αναπτυσσόμενο κόσμο και θα ήταν ο πρώτος δορυφόρος της εταιρείας σε τροχιά.

Ο Zuckerberg εμφανίστηκε ανοιχτά απογοητευμένος από την αποτυχία της εκτόξευσης, γράφοντας στο Facebook ότι “ήταν πολύ απογοητευμένος που άκουσε ότι η αποτυχία εκτόξευσης (SpaceX) κατέστρεψε τον δορυφόρο μας, ο οποίος θα παρείχε συνδεσιμότητα σε πολλούς επιχειρηματίες και σε οποιονδήποτε άλλον στην ήπειρο.”

READ  Ένα μήνα μετά το λανσάρισμα, το Assassin’s Creed Valhalla ξεκινά να πουλάει βελτιώσεις XP • Eurogamer.net

Έκρηξη SpaceX

Ο Elon Musk σχολίασε αυτές τις δηλώσεις, λέγοντας, “Ναι, φταίω εγώ είμαι ηλίθιος. Τους έδωσα μια ελεύθερη απελευθέρωση για να το αντισταθμίσουν και νομίζω ότι έχουν κάποια ασφάλιση.”

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook, ένας θεατής ρώτησε τον Zuckerberg τις σκέψεις του σχετικά με τις ανησυχίες του Musk σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και απάντησε: “Έχω ισχυρές απόψεις για αυτό. Ειδικά με την AI, είμαι πραγματικά αισιόδοξη και νομίζω ότι οι αρνήσεις προσπαθούν να πάρουν δικαστικά σενάρια. Αυτό … δεν καταλαβαίνω. Είναι πραγματικά αρνητικό και με κάποιους τρόπους πιστεύω ότι είναι λίγο ανεύθυνο. “

Ο Musk απάντησε γρήγορα στο Twitter, σημειώνοντας ότι επανειλημμένα ζήτησε οργάνωση και προσοχή όταν πρόκειται για τη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και είπε: “Μίλησα με τον Mark για αυτό … η κατανόησή του για το θέμα είναι περιορισμένη.”

Αφού ο ιδρυτής του WhatsApp Brian Acton έγραψε στο Twitter ότι “ήρθε η ώρα” με το hashtag #deletefacebook, ο Musk απάντησε σαρκαστικά, “Τι είναι το Facebook;”

Ένας οπαδός απάντησε στο tweet του Musk, ρωτώντας εάν ο τελευταίος θα διαγράψει τη σελίδα Facebook “SpaceX”, στην απάντηση του Musk: “Δεν συνειδητοποίησα ότι υπήρχε ένα. Θα. “

Αφού ένας άλλος παρατηρητής έδειξε ότι ο Tesla έχει επίσης μια σελίδα στο Facebook, ο Musk έγραψε στο Twitter, λέγοντας ότι «φαίνεται πάντως αδύναμο».

Σύντομα, οι σελίδες SpaceX και Tesla εξαφανίστηκαν από το Facebook, αλλά ο Musk είπε ότι η κίνηση δεν ήταν «πολιτική δήλωση», αλλά βρήκε το Facebook «ενοχλητικό», όπως το έθεσε.

Σε απάντηση σε ένα tweet από τον ηθοποιό Sacha Baron Cohen, ο οποίος ζήτησε περισσότερους κανονισμούς στο Facebook, ο Mask ζήτησε και πάλι από τους ανθρώπους να διαγράψουν την εφαρμογή.

Μετά τις ταραχές στο κεφάλαιο των ΗΠΑ, ο Musk πήγε στο Twitter για να μοιραστεί μια εικόνα που συνδέει τις ταραχές με το Facebook.

READ  Η τεχνολογία ως το κλειδί για το «λιανικό εμπόριο» για να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της και να σώσει τα Χριστούγεννα

Τη νύχτα της επιδημίας που έπληξε το κτίριο του συνεδρίου στην Ουάσιγκτον, ο Musk έγραψε στο Twitter: “Αυτό ονομάζεται φαινόμενο ντόμινο”, με την εικόνα του ντόμινο.

Η εικόνα περιείχε επίσης ένα σχόλιο που έλεγε, “Ένας ιστότοπος για την αξιολόγηση των γυναικών στην πανεπιστημιούπολη”, αναφερόμενος στην αρχή του “Facebook” στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στη συνέχεια, ο Musk επέκρινε τις πρακτικές κοινής χρήσης δεδομένων του Facebook και δημοσίευσε μια άλλη εικόνα του Facebook στο Twitter, λέγοντας ότι η εταιρεία “κατασκοπεύει” τους χρήστες αφού το WhatsApp που ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να αναγκάζει τους χρήστες να κοινοποιήστε προσωπικά δεδομένα στο Facebook.

Στην εικόνα, ένα αγόρι μιλάει στον Ζούκερμπεργκ, λέγοντας, “Ο πατέρας μου λέει ότι μας κατασκοπεύει.” Laird Zuckerberg: “Δεν είναι ο πατέρας σου.”

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *