exnet.gr
Τεχνολογίες
Ανάλυση απόδοσης επεξεργαστή στο Cyberpunk 2077
23/12/2020

Ένα πρόσφατο Ryzen 5 ή Core i5 δεν πρέπει να είναι ο περιοριστικός παράγοντας για τις περισσότερες κάρτες γραφικών.

Δεδομένου ότι το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο, δεν υπάρχει έλλειψη δοκιμών για την ανάλυση του τρόπου λειτουργίας του παιχνιδιού στον υπολογιστή. Αφού το είχα ανέλυσε την απόδοση της GPU ανά τίτλο, οι συνάδελφοί μας από Τομ Hardware ΗΠΑ Οι CPU επιτέθηκαν.

Ας θυμηθούμε στο προοίμιο ότι ταιριάζουν ελάχιστες και συνιστώμενες διαμορφώσειςΤο Cyberpunk 2077 μπορεί να ικανοποιηθεί με έναν επεξεργαστή Intel Core i5-3570K (4 πυρήνες / 4 καλώδια) ή AMD FX-8310 (8 πυρήνες / 8 καλώδια).

Μηχανές δοκιμής και πρωτοκόλλου

Ο πίνακας επεξεργαστών που δοκιμάστηκε από το Tom’s Hardware US περιλαμβάνει τα Ryzen 3, 5, 7 και 9 και Core i3, i5, i7 και i9 από πολλές γενιές. Για τα τσιπ Intel, οι μητρικές πλακέτες είναι MSI MEG Z490 Godlike / MEG Z390 Godlike. για μάρκες AMD, MSI MEG X570 Godlike / MSI MEG X470 Godlike. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επεξεργαστές λειτουργούν με μνήμη DDR4 32 GB και a Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3090.

Για να κάνει τις μετρήσεις του, ο Paul Alcorn έκανε το ίδιο αυστηρό προσκύνημα στους δρόμους της Night City δεκάδες φορές, αφήνοντας το διαμέρισμα του V. σενάρια. Η δοκιμή έγινε επίσης πριν από την κυκλοφορία του patch 1.05, το οποίο θα βελτιώσει την απόδοση Ωστόσο, ο συνάδελφός μας υπέβαλε αίτηση χειραγώγηση που επιτρέπει στο παιχνίδι να αξιοποιεί καλύτερα τα νήματα του Ryzen ; όπως μπορείτε να δείτε, το κέρδος δεν είναι καθόλου αμελητέο. Σημειώστε ότι αυτή η απειλή δεν είναι πλέον απαραίτητη, καθώς οι προγραμματιστές του CD Projekt έχουν συμπεριλάβει μια ενημέρωση κώδικα στην ενημερωμένη έκδοση 1.05.

Μια αρκετά συνεκτική ιεραρχία

Παραδόξως, το Cyberpunk 2077 είναι άνετο στους πρόσφατους επεξεργαστές που προσφέρουν μεγάλο αριθμό οδηγιών ανά δευτερόλεπτο. Αποδεδειγμένη από την καλή απόδοση του Core i3-10300.

Εάν θέλετε να απολαύσετε τον τίτλο με υψηλή ποιότητα γραφικών, θα πρέπει να επιλέξετε ένα τελευταίας τεχνολογίας τσιπ. Ωστόσο, με λίγες αντισταθμίσεις, οι προηγούμενες γενιές Core i5s και Ryzen 5s δεν θα σας εμποδίσουν να απολαύσετε το Cyberpunk 2077 με ταχύτητα άνω των 60 fps σε Full HD / Ultra, με την προϋπόθεση ότι έχετε από μόνο του μια αρκετά ισχυρή κάρτα γραφικών. Στην πραγματικότητα, σε 4K, ακόμη και μια GPU τόσο τρομερή όσο το RTX 3090 γίνεται γρήγορα ο περιοριστικός παράγοντας.

Εάν έχετε έναν επεξεργαστή αρχικού επιπέδου, μπορεί να κάνει το τέχνασμα εφόσον δεν είναι πολύ παλιός: σε Full HD / Medium, ένα Ryzen 3 1300X δίνει καρέ ο μέσος όρος των 35 fps, ενώ το Ryzen 3 3300X φτάνει την τιμή των 60 fps. Η διαφορά είναι επίσης προφανής μεταξύ ενός Core i3-9100, ο οποίος περιορίζει το παιχνίδι στα 53,2 fps, σε σύγκριση με 72,8 fps για τον Core i3-10100. Αυτή η αναφορά είναι επίσης αρκετά άνετη στο παιχνίδι όσον αφορά την τιμή των 130 ευρώ.

Κάρτα γραφικών ή επεξεργαστής;

Φυσικά, με μια λιγότερο ισχυρή κάρτα γραφικών από το RTX 3090, η GPU θα γίνει ο περιοριστικός παράγοντας γρηγορότερα. Έτσι, εάν πρέπει να εστιάσετε σε ένα στοιχείο για να αλλάξετε τη διαμόρφωσή σας, για να απολαύσετε το Cyberpunk 2077 σε καλύτερες συνθήκες, εκτός εάν ο επεξεργαστής σας είναι πολύ χρονολογημένος, επιλέξτε μια νέα κάρτα γραφικών. Ωστόσο, εάν ψάχνετε ήδη μια GPU προηγμένης τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες για να συνδυάσετε με έναν πυρήνα 4 πυρήνων / 4 πυρήνων, επενδύστε σε έναν υπερσύγχρονο, ακόμη και επεξεργαστή αρχικού επιπέδου. το εύρος θα είναι αναμφίβολα ευεργετικό.

Το πλήρες αρχείο βρίσκεται στον ιστότοπο του Τομ Hardware ΗΠΑ. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα αποτελέσματα με παρακολούθηση ενεργών ακτίνων που δεν μεταδίδονται εδώ. Τέλος, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε Άρθρο ανάλυσης απόδοσης GPU.

Με τη σειρά μας, πραγματοποιούμε επιπλέον δοκιμές σε σκηνές όπου πιστεύουμε ότι ο αντίκτυπος του επεξεργαστή είναι πιο σημαντικός. Θα σας στείλουμε την ετυμηγορία τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: https://vidcase.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *