exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Αυτό είναι το πρώτο επίσημο video από τη NASA στην κάθοδο του Perseverance
23/02/2021
Perseverance: Αυτό είναι το πρώτο επίσημο video από τη NASA

Πολύς κόσμος παρακολούθησε ζωντανά την κάθοδο του Perseverance μέσα από τα κεντρικά της NASA, η υπηρεσία προχώρησε μετά σε δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, στη συνέχεια κυκλοφόρησε ένα ψεύτικο video με…ήχο από την προσεδάφιση και τώρα ήρθε η ώρα να παρακολουθήσουμε επιτέλους το επίσημο video.

Η NASA έχει παραλάβει ήδη περισσότερα από 30GB δεδομένων από τις κάμερες του Perseverance και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 23.000 φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά την δραματική κάθοδο του.

Το σημείο της προσεδάφισης επιλέχθηκε επειδή θεωρείται πως αποτελούσε κάποτε το δέλτα ενός αρχαίου ποταμού. Ο σκοπός της αποστολής είναι να αναζητήσει ίχνη παλαιότερων μορφών ζωής και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ιστορία του πλανήτη τα προηγούμενα δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξης του. Παράλληλα, θα σκάψει σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να αφήσει δείγματα πίσω του, τα οποία φιλοδοξούμε κάποια μέρα να φέρει πίσω στη Γη μια άλλη αποστολή, ένα μάλλον αρκετά μακρινό σενάριο με τα σημερινά δεδομένα.

ingenuity.jpg

Η κύρια αποστολή του rover θα ξεκινήσει ουσιαστικά σε περίπου 2 μήνες, αφότου ολοκληρωθούν πλήρως οι έλεγχοι και αναβαθμιστεί το λογισμικό. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δοκιμαστεί το ρομποτικό χέρι, θα γίνει ένα μικρό test drive και το μεγαλύτερο στοίχημα θα είναι η δοκιμή του πρώτου ελικοπτέρου στην ιστορία της Ανθρωπότητας που θα επιχειρήσει να πετάξει σε άλλο πλανήτη, το Ingenuity Mars Helicopter.

https://www.youtube.com/watch?v=gYQwuYZbA6o&feature=youtu.be&ab_channel=NASA

 

πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *