exnet.gr
Τεχνολογίες
Εξετάστε μόνοι σας για το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον ιο SARS-COV-2 με τη βοήθεια του iPhone
23/02/2021

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone. To εν λόγω kit περιμένει έγκριση από τις Αρχές στις ΗΠΑ όπου και θα κυκλοφορήσει.

Το Gauss Covid-19 Rapid Antigen Home Test, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει όλα όσα χρειάζεται κανείς για να εξεταστεί μόνος του για το ενδεχόμενο μόλυνσης από τον ιο SARS-COV-2. Μόλις δοθεί το πράσινο φως για την ευρεία κυκλοφορία του kit στις ΗΠΑ θα μπορεί να το αγοράσει όποιος επιθυμεί να εξεταστεί είτε online, είτε μέσω φαρμακείου.

Μαζί με το εργαλείο που παίρνει το δείγμα από τη μύτη, υπάρχει και ένα app που λειτουργεί στο iPhone και δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα γίνει σωστά η δειγματοληψία. Το δείγμα μπαίνει σε ένα ειδικό κουτί και αφότου περάσουν 15 λεπτά, ο κάτοχος του iPhone τραβά μία φωτογραφία με την κάμερά του. Γίνεται το σκανάρισμα και στην οθόνη του iPhone μπορεί κανείς να διαβάσει εάν είναι θετικός ή αρνητικός στον κορωνοϊό.

Η ευρεία κυκλοφορία ενός ατομικού rapid test θεωρείται κρίσιμης σημασίας στις ΗΠΑ, που βλέπουν τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία να έχει πλέον φτάσει το 500.000.

πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *