exnet.gr
Τεχνολογίες
Ετοιμάζεται remake του The Last of Us για το PlayStation 5
13/04/2021
Bloomberg: Ετοιμάζεται remake του The Last of Us για το PlayStation 5

Μια αναφορά του Jason Schreier από το δίκτυο Bloomberg ήρθε να ανάψει φωτιές στους φίλους του PlayStation και της Naughty Dog ειδικότερα. Το άρθρο του κ. Schreier καταπιάνεται γενικότερα με την πρόθεση της Sony να στραφεί στην ανάπτυξη blockbuster games, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τη ζωή των δικών της developers που αναλάμβαναν το remastering κορυφαίων τίτλων του παρελθόντος.

Ένα από αυτά ήταν και το remake του πρώτου The Last of Us για το PlayStation 5, το οποίο είχε ανατεθεί στην ομάδα Visual Art Service Group, ωστόσο, προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες και η Sony αποφάσισε τη διάλυση της. Τελικά, το έργο της “ανακαίνισης” του TLOU μεταφέρθηκε στα χέρια της δημιουργού Naughty Dog και αναμένουμε τις σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Είναι σίγουρα μια είδηση που θα χαροποιήσει τους φίλους του The Last of Us, αλλά ταυτόχρονα είναι ανησυχητικό το γεγονός πως η Sony μοιάζει πλέον να μην ενδιαφέρεται για τους πιο “χαλαρούς” τίτλους, σε ό,τι αφορά φυσικά τις παραγωγές των δικών της studios. Ο Schreier σημειώνει ορισμένες πολύ σημαντικές αλλαγές που έγιναν σε διάφορα studios της Sony τους τελευταίους μήνες, όπως τις διαδοχικές μετακινήσεις δημιουργών από τα studio Sony Bend (Days Gone) και studio ASOBI (Astro’s Playroom), αλλά και την αποχώρηση σημαντικών στελεχών από τις ομάδες που έδωσαν κορυφαία παιχνίδια όπως τα Demon’s Souls, Bloodborne και Gravity Rush.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η Sony τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα που να εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του PlayStation 5. Νομίζουμε, όμως, ότι θα συμφωνήσετε πως δεν αρκούν μόνο οι blockbuster τίτλοι για να κερδίσεις τους gamers…
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *