exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Η Tesla σταματάει την παραγωγή των Model S και Model Χ για 18 μέρες
17/12/2020

Η Tesla ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή των Model S και Model X για δύο εβδομάδες κατά την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Οι υπάλληλοι θα πληρωθούν για μία εκ των δύο εβδομάδων αναφέρει το CNBC.Με τις διακοπές των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, αρκετές εταιρείες αποφασίζουν να αναστείλουν τις λειτουργίες τους για κάποιες μέρες. Το ίδιο ακριβώς θα πράξει και η Tesla όπως αναφέρει το The Verge, από τις 24 Δεκεμβρίου και για 18 μέρες, διακόπτοντας την γραμμή παραγωγής των Model S και Model X.

Η εταιρεία έκανε αυτήν την ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώνοντας ότι οι υπάλληλοι που απασχολούνται σε αυτές τις δύο γραμμές παραγωγής θα πληρωθούν για μία εκ των δύο εβδομάδων. Το CNBC αναφέρει, ότι ζητήθηκε από τους υπαλλήλους να λείψουν για πέντε μέρες χωρίς να έχουν οικονομικές απολαβές, με την δυνατότητα να αναζητήσουν αν θέλουν δουλειά σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Εκτός των άλλων τους ζητήθηκε να προσφερθούν “εθελοντικά” για να πραγματοποιήσουν υπηρεσίες διανομής από της 21 έως της 26 Δεκεμβρίου.

Την ίδια μέρα που πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση, οι υπάλληλοι έλαβαν και ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ίδιο τον Elon Musk το οποίο ανέφερε ότι η ζήτηση για τα οχήματα, είναι ιδιαίτερα αυξημένη την συγκεκριμένη περίοδο και ότι ζητά από αυτούς να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Σύμφωνα πάντα με το CNBC το κλείσιμο των γραμμών παραγωγής των μοντέλων S και Χ δηλώνει ότι η ζήτηση για τα συγκεκριμένα μοντέλα προφανώς δεν είναι μεγάλη.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η Tesla ετοιμάζει ένα καινούργιο εργοστάσιο στο Austin του Texas. Αυτό έρχεται ως συνέχεια των απειλών του Musk ότι θα μεταφέρει τις γραμμές παραγωγής της εταιρείας από την California στο Texas. O εκκεντρικός ιδιοκτήτης έχει αναφέρει ότι την κίνηση αυτήν την πραγματοποιεί λόγω της μικρότερης φορολογίας που υφίσταται στο Texas.
gr.pcmag.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *