exnet.gr
Τεχνολογίες
Καθυστερεί η παραγωγή του Tesla Cybertruck για το 2022
28/07/2021

Στο περιθώριο της ενημέρωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, η Tesla άφησε να εννοηθεί πως η έναρξη της παραγωγής του Cybertruck δεν θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021, αλλά εντός του 2022.

Όπως είπε η Tesla, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας των μπαταριών και των προκλήσεων της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού εξαιτίας της έλλειψης σε τσιπ, μετέφερε την έναρξη της παραγωγής του Semi για το 2022, ενώ η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει αφού ξεκινήσει η παραγωγή του Model Y στο νέο εργοστάσιό της στο Ώστιν.

Ο Lars Moravy, αντιπρόεδρος της τεχνολογίας οχημάτων της Tesla, δήλωσε πως:

Επί του παρόντος το Cybertruck βρίσκεται στο στάδιο Άλφα καθώς έχει ολοκληρωθεί η βασική μηχανική της αρχιτεκτονικής του.

Μεταφέρουμε μεγάλο μέρος της δομικής συσκευασίας και τα μεγάλα σχέδια χύτευσης του Model Y στα νέα εργοστάσια μας στο Βερολίνο και στο Ώστιν. Προφανώς, αυτά έχουν προτεραιότητα έναντι του Cybertruck, αλλά αργότερα μέσα στο έτος θα προχωρήσουμε στη φάση Beta του Cybertruck και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή του στο Τέξας, αφού αρχικά ξεκινήσει η παραγωγή του Model Y.

Ο Elon Musk, υποβάθμισε επίσης τη δυνατότητα της έναρξης της παραγωγής του Cybertruck φέτος λέγοντας:

Για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των Cybertruck και Semi πρέπει να λύσουμε την έλλειψη τσιπ και την έλλειψη μπαταριών σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν μικρό αριθμό Cybertruck, αλλά η επίδραση στο κόστος είναι τρελή και το καθένα θα κόστιζε 1 εκατ. δολάρια ή ακόμη περισσότερο.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *