exnet.gr
Τεχνολογίες
Μεγάλο το πρόβλημα της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών
10/05/2021

Σοβαρές οι συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών

Η ζήτηση για επεξεργαστές συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά και οι συνέπειες του φαινομένου δείχνουν ότι ο κόσμος μας είναι γεμάτος τεχνολογία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και δυσεπίλυτο.

Μέχρι σήμερα βλέπαμε κυρίως την αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίζει προβλήματα από την έλλειψη προσφοράς chips σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό είναι ένα μέρος μόνο της κρίσης. H Samsung έχει ήδη ανακοινώσει ότι επηρεάζεται η γραμμή παραγωγής τηλεοράσεων και άλλων οικιακών συσκευών, ενώ παρόμοια εικόνα σκιαγράφησε και η LG για τα προϊόντα της που βρίσκουν θέση σε ένα έξυπνο σπίτι.

Επεξεργαστές που προορίζονται προς χρήση σε απλές συσκευές, όπως είναι το ζύγισμα, ή σε άλλες περιπτώσεις chips που διευκολύνουν τον αυτοματισμό, δείχνουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις, με πολλαπλές συνέπειες σε αρκετούς κλάδους της αγοράς. Πολλές κινεζικές εταιρείες που επηρεάζονται από την κρίση, αλλά και από τους περιορισμούς στις αγορές που δραστηριοποιούνται προχωρούν στην εκμετάλλευση των αποθεμάτων τους, αλλά αυτό σε πολλές περιπτώσεις μειώνει ακόμα περισσότερο την προσφορά.

Μέχρι στιγμής, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι εκείνη που πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό από την κρίση των επεξεργαστών, με την TSMC που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός chips σε παγκόσμιο επίπεδο να σημειώνει ότι θα μπορέσει να ικανοποιήσει τη ζήτηση από την αυτοκινητοβιομηχανία τον Ιούνιο, το νωρίτερο. Άλλοι κατασκευαστές, όπως η Intel έχουν ανακοινώσει μεγάλες επενδύσεις για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση.
πηγή

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *