exnet.gr
Τεχνολογίες
Ξεκίνησαν οι αυξήσεις τιμών του Netflix
11/01/2021

Οι συνδρομητές του Netflix σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα δουν τη μηνιαία συνδρομή τους να αυξάνεται, καθώς η εταιρεία θα αρχίσει να εφαρμόζει την οικονομική πολιτική που είχε ανακοινώσει ήδη από το περασμένο έτος.
Αυτό σημαίνει ότι για τους συνδρομητές στις ΗΠΑ η μηνιαία χρέωση για το βασικό πακέτο θα ανέβει από τα 12,99 δολάρια στα 13,99 δολάρια, ενώ όσοι θέλουν να κάνουν stream σε περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα θα πληρώνουν πλέον 17,99 δολάρια από 15,99 δολάρια. Αμετάβλητη στα 8,99 δολάρια θα παραμείνει η τιμή του base level standard-definition πακέτου.

Όσον αφορά την Ευρώπη, οι αυξήσεις ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο οι αντίστοιχες τιμές διαμορφώνονται στις 9,99 λίρες, 13,99 λίρες και 5,99 λίρες μηνιαίως.

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση δικαιολογώντας αυτή την κίνηση στις αυξημένες επενδύσεις που πραγματοποίησε για Original περιεχόμενο σε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ εντός της χώρας, οι οποίες ξεπέρασαν το $1 δισ. για το 2020:

«Αυτή τη χρονιά ξοδέψαμε πάνω από $1 δισ. στη Μ. Βρετανία σε νέες, τοπικές παραγωγές όπως ταινίες και σειρές, βοηθώντας στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα ο κόσμος θαύμασε τη βρετανική μυθοπλασία όπως τα «The Crown», «Sex Education», «Top Boy» και πολλά ακόμη. Η αλλαγή στην τιμολόγηση αντανακλά τις σημαντικές επενδύσεις που προχωρήσαμε εντός του 2020 για την παραγωγή νέων τηλεοπτικών σόου και ταινιών. Η βασική συνδρομή μας θα παραμείνει στην ίδια τιμή, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε πως όλο και περισσότερος κόσμος θα απολαμβάνει το περιεχόμενό μας».

Netflix: Άγνωστο τι θα γίνει στην Ελλάδα
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την Ελλάδα, ωστόσο η ιστορία έχει δείξει πως οι αυξήσεις αυτές ακολουθούν μία συγκεκριμένη πορεία η οποία στο τέλος πιάνει όλες τις χώρες. Μένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό και αν η αύξηση θα είναι παρόμοια.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/tehnologia/ayxiseis-timon-netflix-eyropi-ipa-bretania-ellada

ΠΗΓΗ: https://www.iefimerida.gr/tehnologia/ayxiseis-timon-netflix-eyropi-ipa-bretania-ellada

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *