exnet.gr
Τεχνολογία - Επιστήμη
Οι πρώτες εικόνες των πετρωμάτων του αστεροειδούς Ryugu που έφερε στη Γη το Hayabusa-2
16/12/2020

Στις αρχές του μήνα τα δείγματα του αστεροειδούς Ryugu που συνέλεξε το ιαπωνικό Hayabusa-2, έφτασαν στη Γη και πλέον η JAXA είναι στην ευχάριστη θέση να δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από αυτά τα δείγματα, καθώς μόλις τώρα ανοίχτηκε το αεροστεγές δοχείο που τα περιείχε. Το δοχείο προσγειώθηκε στην έρημο της Αυστραλίας και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της διαστημικής υπηρεσίας για να ανοιχτεί.

Στις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, εμφανίζονται μαύρα σωματίδια σε μορφή άμμου στο εξωτερικό περίβλημα του δοχείου, ενώ τα πιο σημαντικά δείγματα πετρωμάτων βρίσκονται στο εσωτερικό του δοχείου. Η JAXA σημειώνει πως πρόκειται και για την πρώτη συλλογή αερίων από το βαθύ διάστημα, μιας και το δοχείο πέρα από τα πετρώματα, αποθήκευσε αεροστεγώς και αέρια. Η JAXA θα συνεχίσει με την ανάλυση της μοριακής και ισοτοπικής σύνθεσης των αερίων.

Το Hayabusa-2 ταξίδεψε 300 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη για να συλλέξει αυτά τα δείγματα, τα οποία οι επιστήμονες ελπίζουν να ρίξουν φως στην πηγή της ζωής και τη δημιουργία του σύμπαντος. Τα μισά δείγματα του Hayabusa-2 θα τα μοιραστεί η JAXA με άλλους διαστημικούς φορείς, ερευνητικά ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς και τα υπόλοιπα θα τα αποθηκεύσει για μελλοντικές μελέτες, όταν θα έχουν υπάρξει σημαντικές εξελίξεις στην τεχνολογία αναλύσεων δειγμάτων.

Το ίδιο το Hayabusa-2 συνεχίζει την αποστολή του στο διάστημα, στοχεύοντας δύο νέους αστεροειδείς.
unboxholics.com

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *