exnet.gr
Τεχνολογίες
Ο τεχνητός κερατοειδής αποκατέστησε την όραση του τυφλού
21/01/2021

Από το Ισραήλ, έχουμε την καινοτομία ενός τυφλού που ξαναβρήκε την όρασή του αφού εφοδιάστηκε με έναν νέο τύπο μεταμόσχευσης κερατοειδούς.

Η επέμβαση ήταν τόσο επιτυχής που αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπόρεσε να γνωρίσει τα μέλη της οικογένειας και να διαβάσει τους αριθμούς.

Η νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς αποκατέστησε την όραση στην πλήρη τύφλωση

Το όνομα της εταιρείας Κορνέτ Ανέπτυξε την πολλά υποσχόμενη μεταμόσχευση που αποκατέστησε την όραση σε έναν 78χρονο τυφλό. Όπως αναφέρθηκε, το KPro Είναι το πρώτο εμφύτευμα που μπορεί να εισαχθεί απευθείας στον τοίχο των ματιών για να το αντικαταστήσει Κορνέα Θεραπεύεται ή παραμορφώνεται, καθώς και εξαλείφεται η ανάγκη για δότη ιστών.

Ο κερατοειδής

Παρόλο που τα τεχνητά εμφυτεύματα κερατοειδούς είναι ήδη διαθέσιμα για ασθενείς των οποίων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι πολύπλοκες και συνήθως εκτελούνται ως έσχατη λύση. Δηλαδή, αφού εξετάσουμε άλλες διαδικασίες.

Επομένως, το εμφύτευμα KPro, σε αντίθεση με άλλες συμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις, είναι μια σχετικά απλή διαδικασία που ουσιαστικά δεν απαιτεί περικοπές και ράμματα. Επιπλέον, σύμφωνα με το CorNeat, το εμφύτευμα χρησιμοποιεί μια βιομιμητική ουσία που προάγει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, διευκολύνοντας έτσι την ολοκλήρωση των ιστών.

Πράγματι, αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής μπόρεσε να αναγνωρίσει τα μέλη της οικογένειας και να διαβάσει αριθμούς σε ένα διάγραμμα ματιών.

Κινούμενη εικόνα που δείχνει τη διαδικασία εμφύτευσης

Για να κατανοήσετε το παρακάτω κινούμενο σχέδιο που σας δείχνει τη διαδικασία μέσω της οποίας a Ο κερατοειδής Μεταμοσχεύεται και έτσι είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το CorNeat, οι ινοβλάστες και το κολλαγόνο διευκολύνουν τη στοιχειακή ολοκλήρωση, η οποία ολοκληρώνεται μετά από μερικές εβδομάδες. Έτσι, ο τεχνητός κερατοειδής παραμένει μόνιμα μέσα στο μάτι του ασθενούς. Επιπλέον, αυτό το πολλά υποσχόμενο εμφύτευμα εγγυάται «εξαιρετικά γρήγορους χρόνους επούλωσης» και μια πιο φυσική εμφάνιση.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, βλέποντας έναν συνάδελφο να δημοσιεύει εύκολα το KPro από το CorNeat και να βλέπεις έναν άνθρωπο σύντροφο να ξαναβρεί την επόμενη μέρα ήταν συναρπαστικό και συναισθηματικό. Υπήρχαν πολλά δάκρυα στο δωμάτιο.

έδειξα Gilad Lytvyn, Συνιδρυτής της CorNeat Vision.

Τώρα που ο 78χρονος ασθενής είναι επιτυχής, η εταιρεία έχει 10 ακόμη ασθενείς στη λίστα αναμονής για δοκιμές στο Ισραήλ, καθώς και ένα σχέδιο για το άνοιγμα περισσότερων ευκαιριών στον Καναδά, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις Κάτω Χώρες.

ΠΗΓΗ

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *