exnet.gr
Διαδίκτυο
Τηλε-μαθήματα από τη Eurolife FFH για ασφαλή πλοήγηση στο internet
17/12/2020
Τηλε-μαθήματα από τη Eurolife FFH για ασφαλή πλοήγηση στο internet
Ψηφιακές Ακαδημίες με δωρεάν  on line εκπαίδευση για γονείς και μαθητές για την αποφυγή κυβερνο-κινδύνων, προστασία από κακόβουλες επιθέσεις και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες οργανώνει η Eurolife FFH

Το lockdown έκανε αναγκαία την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δηλαδή τα μαθήματα  μέσω Internet, εκτοξεύοντας τις ώρες που περνάνε οι μαθητές χρησιμοποιώντας το.

Ωστόσο, η αύξηση των ωρών της χρήσης του εν λόγω μέσου επικοινωνίας αύξησε και τους κινδύνους που συνοδεύουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, τη χρήση του.

Έτσι καθίστανται χρήσιμα κάποια άλλου τύπου «τηλεμαθήματα» και συγκεκριμένα  εκείνα που μπορούν να διδάξουν γονείς και παιδιά πως μπορούν να αποφύγουν αυτούς τους κινδύνους.

Αυτό ακριβώς, δηλαδή εξ αποστάσεως εκπαίδευση για ασφαλή πλοήγηση στο internet προσφέρουν οι ψηφιακές ακαδημίες της Eurolife FFH σε συνεργασία με τo Cyber Security International Institute. Πιο συγκεκριμένα εκπαιδεύουν μεγάλους και μικρούς στο πώς θα αποφεύγουν τους κυβερνοκινδύνους, πώς θα προστατεύονται από κακόβουλες επιθέσεις και θα εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες.

Μάλιστα η φοίτηση στις ακαδημίες με αντικείμενο «σπουδών» την ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι on line,  δωρεάν και αφορούν όλη τη χώρα, έτσι ώστε  όλοι ανεξαιρέτως οι ενδιαφερόμενοι, μαθητές, ενήλικοι και οικογένειες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μπορούν να συμμετάσχουν.

Τηλε-μαθήματα από τη Eurolife FFH για ασφαλή πλοήγηση στο internet

Τρεις Ακαδημίες

Το πρόγραμμα εκπαιδεύσεων χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές Ψηφιακές Ακαδημίες. Δηλαδή κάθε μία Ακαδημία έχει άλλο περιεχόμενο, καθώς απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα συμμετεχόντων.

Έτσι, υπάρχει η Parent Edition της Ψηφιακής Ακαδημίας που αφορά τους γονείς, η Student Edition που αφορά μαθητές και η Travel Edition που αφορά ενημερωτικές και εκπαιδευτικές ημερίδες σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

* Η  Parent Edition της Ψηφιακής Ακαδημίας περιλαμβάνει μαθήματα  τα οποία απευθύνονται σε γονείς oι οποίοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο με στόχο  να κατευθύνουν τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Επιδίωξη της Ακαδημίας είναι να εκπαιδεύσει τους γονείς πάνω σε τεχνικές πληροφορίες που αφορούν το διαδίκτυο, καθώς και σε ψυχολογικά θέματα σχετικά με τη διάδραση παιδιών και εφήβων με αυτό. Η θεματολογία της είναι οργανωμένη σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος αφορά ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, ενημερώνει για εκείνα τα οποία  πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς σχετικά με τις διαδικτυακές απάτες, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές και την περιήγηση μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την επικοινωνία του ανηλίκου στο διαδίκτυο, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το online gaming. Η ενότητα αυτή επικεντρωθεί  σε ζητήματα αποπλάνησης ανηλίκων, ηλεκτρονικού εκφοβισμού (bullying) και εθισμού στο διαδίκτυο.

Ο τρίτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με συμβουλές προς τους γονείς για την αντιμετώπιση των διαδικτυακών κινδύνων.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο πρώτοι κύκλοι μαθημάτων, με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος. Τα μαθήματα της Ψηφιακής Ακαδημίας: Parent Edition θα συνεχιστούν και με τη νέα χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους νέους κύκλους των Ψηφιακών Ακαδημιών, μέσα από το link Ψηφιακή Ακαδημία: Parent Edition.

* Η Student Edition αφορά μαθητές και στόχο έχει την ενθάρρυνση της  δημιουργικής και εκπαιδευτικής απασχόλησης των παιδιών με τον κόσμο του διαδικτύου. Προσφέρει δωρεάν μαθήματα ετησίως πάνω σε βασικές γνώσεις προγραμματισμού, ρομποτικής και game development. Λειτουργεί με μηνιαίους κύκλους εκπαίδευσης. Καθένας από αυτούς έχει διάρκεια 16 ώρες και αποτελείται από δυο εκπαιδευτικά τμήματα.

Το πρόγραμμα αυτό  έχει επιμεληθεί το  Cyber Security International Institute, με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα SeRi (STEM-Engineering-Robotics-Informatics) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο πρώτος κύκλος είναι  ήδη σε εξέλιξη. Συμμετέχουν πάνω από 200 μαθητές, ηλικίας από 9 έως 17  ετών. Θα συνεχιστεί και το 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους νέους κύκλους, μέσα από το link  Ψηφιακή Ακαδημία: Student Edition

Η Travel Edition της Ψηφιακής Ακαδημίας  είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  33 εκπαιδευτικών ημερίδων, μέσω του οποίου υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές ημερίδες σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στην Κρήτη.
Οι εκπαιδευτές του Cyber Security International Institute με ανοιχτό κάλεσμα προς τους κατοίκους κάθε περιοχής, θα αναλάβουν να παρουσιάσουν τα οφέλη από τη χρήση του διαδικτύου, καθώς και συμβουλές cyber security, μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις και workshops. Συνολικά, θα ξεκινήσουν μετά την άνοιξη του 2021.

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/technology/3502286/tile-mathimata-apo-ti-eurolife-ffh-gia-asfali-ploigisi-sto-internet

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *