exnet.gr
Διαδίκτυο
Χωρίς Click Away, έμφραγμα και πάλι στις ταχυμεταφορές
04/01/2021

Κώστας Βλαχάκης Δευτέρα, 04/01/2021

courrierΈμφραγμα στις εταιρείες ταχυμεταφορών (courrier) επέρχεται από σήμερα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει για μια εβδομάδα το Click Away, την υπηρεσία με την οποία ο πελάτης μπορούσε να επισκεφτεί το κατάστημα και να παραλάβει ο ίδιος την παραγγελία αφού προηγουμένως την είχε δώσει τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Το Click Away είχε εφαρμοστεί με σκοπό και να αποσυμφωρήσει τις εταιρείες courrier και να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που μάταια περίμεναν μέσα στις γιορτές τα δέματά τους να καθυστερούν ακόμα και 1 μήνα, επίσης έδωσε κάποιο τζίρο σε ορισμένα καταστήματα όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του λιανεμπορίου. Σε επόμενη φάση περιμέναμε το Click Inside, όμως…

Από εχθές όμως, Κυριακή 3 Ιανουαρίου όπου σταμάτησε η παράδοση Click Away στα πλαίσια ενός πιο αυστηρού Lock Down με σκοπό να μειωθεί η χαλαρότητα των γιορτών και ο αριθμός των κρουσμάτων, όλες οι προγραμματισμένες παραδόσεις θα δρομολογηθούν στις εταιρείες courier και αυτές με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν να τις παραδόσουν στους καταναλωτές. Σε πόσες μέρες όμως;

Η κατάσταση με τις εταιρείες courier φαίνεται να έχει γίνει κάπως καλύτερη σε σχέση με την περίοδο τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, όμως τα προβήματα με τις καθυστερήσεις συνεχίζονται και τόσο εδώ στα άρθρα του Techblog όσο και στα post που δημοσιεύουμε στο Facebook, τα παράπονα για μεγάλες καθυστερήσεις που αγγίζουν και τον ένα μήνα, συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα εγώ παρέλαβα ένα βιβλίο μέσω ΕΛΤΑ courrier στις 28 Δεκεμβρίου και το voucher είχε εκδοθεί στις 26 Νοεμβρίου. Ευχόμαι να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και να καταφέρουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών να ανταποκριθούν επαγγελματικά ως οφείλουν. Το σίγουρο είναι οι αν δεν ανοίξει η αγορά οι courier δεν θα καταφέρουν να παραδόσουν στην ώρα τους.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά της αγοράς (καταστημάτων λιανικής), έχει υπολογιστεί ότι κάθε εβδομάδα που είναι κλειστό το λιανεμπόριο, χάνονται 500 εκ. τζίρος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

ΠΗΓΗ: https://techblog.gr/b2b/choris-click-away-emfragma-kai-pali-stis-tachymetafores/

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *