exnet.gr
Τεχνολογίες
Όλα τα iPhone 14 με 120Hz ProMotion οθόνες, για να μην υποτιμηθούν τα Pro
08/07/2021

Η Apple θα μπορούσε να προσφέρει την τεχνολογία προβολής ProMotion, η οποία επιτρέπει υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, σε όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 2022 ή iPhone 14, αφού αναμένεται η τεχνολογία να κάνει φέτος το ντεμπούτο της στα iPhone.

Έχει αναφερθεί ότι η Apple σκοπεύει να συμπεριλάβει ρυθμό ανανέωσης 120Hz στη φετινή σειρά iPhone 13, αλλά αποκλειστικά στα κορυφαία iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max. Τα κατώτερα μοντέλα, το απλό 13 και το 13 mini δεν αναμένεται να έχουν την τεχνολογία ProMotion. Για τα iPhone 13 η Apple έχει δύο ξεχωριστούς προμηθευτές οθονών.

Για τις οθόνες LTPO στα Pro και Pro Max, η Apple θα χρησιμοποιεί πάνελ που παράγονται από τη Samsung. Από την άλλη πλευρά, τα μικρότερα μοντέλα θα διαθέτουν οθόνες LTPS που θα παράγει η LG.

Στα iPhone 14 η Apple θα αλλάξει τη δομή της βασικής σειράς των τηλεφώνων της. Σε αντίθεση με τα iPhone 12 και τα επερχόμενα iPhone 13‌, που διαθέτουν ένα μοντέλο 5.4 ιντσών, δύο 6.1 ιντσών και ένα μοντέλο 6.7 ιντσών, τα iPhone 2022 θα είναι δύο 6.1 ιντσών και δύο 6.7 ιντσών.

Νέα αναφορά από το The Elec αναφέρει ότι η LG, η οποία παράγει επί του παρόντος μόνο οθόνες LTPS για φθηνά iPhone, θα μετατρέψει τις γραμμές παραγωγής της ώστε να παρέχει στην Apple οθόνες ικανές να υποστηρίξουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Εάν είναι αλήθεια, και οι δύο βασικοί προμηθευτές οθόνης της Apple, η Samsung και η LG, θα μπορούν να της παρέχουν LTPO OLED οθόνες, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν στον τεχνολογικό κολοσσό τη δυνατότητα να συμπεριλάβει την τεχνολογία ProMotion σε ολόκληρη τη σειρά των μοντέλων του 2022.

Αν και είναι καθαρά κερδοσκοπικό, υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι η Apple μπορεί πράγματι να ακολουθήσει αυτήν την πορεία. Επί του παρόντος, εκτός από διαφορετικά μεγέθη οθόνης και φινιρίσματα, τα iPhone υψηλής και χαμηλής τεχνολογίας μοιράζονται τον ίδιο θεμελιώδη σχεδιασμό.

Όλα τα μοντέλα έχουν την ίδια σχεδίαση με το notch που πρώτη φορά είδαμε στο ‌iPhone‌ X, με ελάχιστες αλλαγές στο design από σειρά σε σειρά και ουσιαστικές αλλαγές στη χωρητικότητα της μαπταρίας και τον επεξεργαστή.

Τον επόμενο χρόνο, η Apple θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την πιο σημαντική αλλαγή στο design των iPhone, ίσως εγκαταλείψει το notch για χάρη του punch hole, σε ορισμένα μοντέλα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή των Apple προϊόντων, Ming-Chi Kuo, ορισμένα μοντέλα της σειράς iPhone 14‌ δεν θα διαθέτουν notch, αλλά αντ’ αυτού θα έχουν ένα “punch-hole display design” που είναι παρόμοιο με μερικά από τα Galaxy smartphones της Samsung.

Ο Kuo λέει ότι το νέο design θα κάνει το ντεμπούτο του τουλάχιστον στα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, κάτι που πιθανώς σημαίνει ότι τα μικρότερα μοντέλα θα διατηρήσουν τον παλίο σχεδιασμό με το notch.

Στα iPhone 13 η Apple πιθανότατα θα προωθήσει την τεχνολογία ProMotion ως βασικό χαρακτηριστικό των iPhone 13‌ Pro και iPhone 13‌ Pro Max, και ως αντίκρισμα του “Pro” στο όνομα τους.

Εάν τα ‌iPhone‌ 14 Pro και 14 Pro Max διαθέτουν οθόνες με punch hole, τότε τα high-end μοντέλα της σειράς θα διαφοροποιηθούν περαιτέρω από τις μη Pro συσκευές. Αυτή η διαφοροποίηση μπορεί να δώσει στην Apple περιθώριο να επεκτείνει την διάθεση του ρυθμού ανανέωσης 120Hz σε όλα τα μοντέλα χωρίς να υποτιμήσει ενδεχομένως το κύρος που κατέχουν οι “Pro” συσκευές.

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *