exnet.gr
Τεχνολογίες
Ένα νέο, αυτόνομο σετ εικονικής πραγματικότητας αποκάλυψε η HTC
16/11/2017

Ένα νέο, αυτόνομο σετ εικονικής πραγματικότητας αποκάλυψε η HTC: Το Vice Focus δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο με υπολογιστή ή να χρησιμοποιεί την οθόνη ενός smartphone για να προβάλλει εικόνες.
Η HTC προέβη σε αυτή την κίνηση λίγο καιρό αφού η Oculus (Facebook) ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια για ένα αυτόνομο headset, υποδεικνύοντας πως ο ανταγωνισμός στον χώρο της VR εντείνεται. Παράλληλα, όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει σταματήσει να συνεργάζεται με τη Google για την παραγωγή ενός standalone headset που βασίζεται στην τεχνολογία Daydream του κολοσσού των μηχανών αναζήτησης (η Lenovo, ωστόσο, συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Google).
Το Vive Focus διαθέτει οθόνη AMOLED και χρησιμοποιεί εσωτερικούς αισθητήρες για να βρίσκει πού κοιτά ο χρήστης. Επίσης παρέχει μεγάλες δυνατότητες εξερεύνησης εικονικών περιβαλλόντων, λόγω του εύρους κινήσεων που υποστηρίζει (αυτή τη στιγμή τα υπάρχοντα «all-in-one» headsets που χρησιμοποιούν την οθόνη ενός κινητού έχουν μόνο τέσσερις- πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά- ενώ αυτό έχει έξι, με κίνηση κεφαλιού πίσω και εμπρός).
Η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Focus μόνο στην Κίνα, η οποία αφ’ενός θεωρείται η πλέον προηγμένη αγορά για smartphone VR και αφ’ετέρου είναι μια αγορά στην οποία δεν είναι επίσημα διαθέσιμες οι ανταγωνιστικές συσκευές του Facebook, της Google και της Samsung, δημιουργώντας ένα κενό το οποίο η HTC μπορεί να καλύψει.
Σημειώνεται πως, από πλευράς της, η Oculus του Facebook ετοιμάζει δύο σετ άνευ καλωδίων: Το Oculus Go, που έχει δυνατότητες αντίστοιχες αυτών των headsets που βασίζονται σε smartphones και το Santa Cruz, που είναι η έκδοση άνευ καλωδίου της γνωστής και ισχυρής συσκευής της, Rift.οφειλές ή οφειλές ρυθμισμένες.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *