exnet.gr
Τεχνολογίες
Έτσι περίπου θα είναι οι χάρτες στο iphone
25/07/2017

Θυμάστε καθόλου το Pokemon Go; Ε, κάπως έτσι θα είναι σε λίγο καιρό οι χάρτες στο κινητό σας τηλέφωνο!

Το iOS 11, το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, που όλοι οι χρήστες θα έχουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου στα τηλέφωνά τους, εισάγει το ARKit, ένα νέο framework που επιτρέπει στους devolepers να δημιουργούν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για iPhone και iPad.

Με την ανάμειξη ψηφιακών αντικειμένων και πληροφοριών με την… πραγματική ζωή, το ARKit πηγαίνει τις εφαρμογές «πέρα» από την οθόνη του κινητού μας, κάνοντάς τες ουσιαστικά να αλληλοεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο!

Για να σας καταλάβετε καλύτερα, απλά θυμηθείτε το παιχνίδι Pokemon Go. Τότε που έψαχνες στο δρόμο, στο γραφείο, στο λεωφορείο να βρεις Pokemon. Πως δηλαδή τα κινούμενα σχέδια εμφανίζονταν στην πραγματική ζωή!

pokemon_go_xartes
Κάπως έτσι σχεδιάζει να κάνει η Apple τους χάρτες (και όχι μόνο) στα κινητά μας.
Ο βρετανός προγραμματιστής Andrew Hart χρησιμοποίησε το ARKit για να δημιουργήσει μια έκδοση των χαρτών που βάζει… βέλη καθοδήγησης και πινέζες πάνω στον πραγματικό κόσμο!

Και είναι πάρα πολύ όμορφο!

Όπως βλέπετε και στο βίντεο, ο Hart αναζητά μια τοποθεσία και στη συνέχεια «μεταφέρεται» σε μια ζωντανή προβολή του δρόμου με εικονικά βέλη και μονοπάτια που δείχνουν το δρόμο προς τον προορισμό του!

Σίγουρα, όλοι είμαστε συνηθισμένοι να χρησιμοποιούμε εφαρμογές χαρτών στα smartphones μας, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που μπερδευόμαστε και χάνουμε τον προσανατολισμό μας.

Τώρα όμως με τα… γιγαντιαία βέλη πάνω από τον πραγματικό κόσμο, όχι μόνο δε θα χάνουμε το δρόμο μας, αλλά θα είναι και σαν παιχνίδι!

Θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές που λειτουργούν με ARKit το φθινόπωρο όταν και το iOS 11 κυκλοφορήσει και επίσημα στα iPhone και iPad.

AndrewHartonTwitterPart1+2

Και εδώ ένα demo της Apple για τους χάρτες του μέλλοντος, όπως το είχε παρουσιάσει πέρυσι.

DanTalmononTwitter

 

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *