exnet.gr
Τεχνολογίες
Όλα τα βλέμματα των αναλυτών είναι στραμμένα στο νέο iPhone 8
09/08/2017

Της Lauren Gensler

Forbes

Έντονο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, το τελευταίο διάστημα, το πώς θα είναι επόμενο iPhone της Apple .

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο τεχνολογικός “γίγαντας” ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, λόγω των ισχυρών πωλήσεων iPhone, iPad και υπολογιστών Mac. Την επομένη της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple γνώρισε “άλμα” 6%, βοηθώντας τον Dow να ξεπεράσει τις 22.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία.

“Μετά από το τελευταίο τρίμηνο, εκτιμάμε πως γρήγορα οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στο iPhone 8 αυτό το φθινόπωρο”, σημειώνει σε note του ο αναλυτής της Drexel Hamilton, Ben White.

Η κυκλοφορία του νέου iPhone της Apple θα συμπέσει με τη δέκατη επέτειό του και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι αυξημένες. Η Apple που φημίζεται για τη μυστικοπάθειά της, δεν έχει αποκαλύψει πώς θα είναι το νέο iPhone, με τις εικασίες γύρω από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στον σχεδιασμό και στη λειτουργία του να δίνουν και να παίρνουν, όπως για παράδειγμα ότι ενδέχεται να έχει καμπύλη οθόνη ή τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Μάλιστα, πολλοί αναλυτές εκφράζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόμο τον ενθουσιασμό τους.

Και ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook, αναγνώρισε ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το νέο iPhone.

Η εταιρεία απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα του νέου iPhone που παραδοσιακά βγαίνει στην αγορά τον Σεπτέμβριο. Η Apple αναμένει έσοδα της τάξεως των 49 δισ. δολ. – 52 δισ. δολ. για το δ’ τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για έσοδα 49,1 δισ. δολ..

Οι προβλέψεις της εταιρείας υποδηλώνουν πως οι φόβοι περί καθυστέρησης του λανσαρίσματος ή και περιορισμένης διαθεσιμότητας του νέου iPhone, μπορεί να ήταν υπερβολικοί, παρατηρεί ο Michael Olson, αναλυτής της Piper Jaffray.

Παράλληλα με τις υψηλές προσδοκίες για το νέο iPhone, ένα ακόμη σημείο – “κλειδί” για την Apple αποτελεί και ο τομέας υπηρεσιών που αφορά στις αγορές μέσω του App store, αλλά και των Apple Music, Apple Pay και iCloud. Στη διάρκεια του γ’ τριμήνου, τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 22% στα 7,2 δισ. δολ., καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ σε τριμηνιαία βάση.

“Είναι ξεκάθαρο ότι ο τομέας υπηρεσιών θα παραμείνει ο πιο καταλυτικός παράγοντας μετά από το iPhone για το προσεχές μέλλον”, αναφέρει ο αναλυτής της Macquarie, Ben Schachter.

Οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει ράλι 38% φέτος.

mikrometoxos.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *