exnet.gr
Τηλεφωνία
Ανάπτυξη δυνατότητας κλήσεων VoLTE και Wi-Fi βασισμένων στο cloud
18/04/2016

Η Ericsson και η Vodafone Ολλανδίας ανάπτυξαν για πρώτη φορά στη χώρα μια λύση κλήσεων φωνής μέσω LTE και Wi-Fi, η οποία βασίζεται στο cloud και είναι πλήρως εικονικοποιημένη.
Οι κλήσεις μέσω Wi-Fi δίνουν τη δυνατότητα στους παρόχους να παρέχουν υπηρεσίες φωνής σε περισσότερες τοποθεσίες, για παράδειγμα σε εσωτερικούς χώρους όπως υπόγεια, βελτιώνοντας την κάλυψη του εξωτερικού δικτύου (macro network). Η τεχνολογία VoLTE προσφέρει γρήγορους χρόνους εγκατάστασης κλήσης και ποιότητα φωνής υψηλής ευκρίνειας, επιτρέποντας παράλληλα ένα ευρύτερο φάσμα επικοινωνιακών δυνατοτήτων που λειτουργούν μέσω τεχνολογίας IP, όπως η βιντεοκλήση μέσω δικτύου LTE και η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών.
Μετά από αυτή την αναβάθμιση, η Vodafone Ολλανδίας είναι πλέον σε θέση να παρέχει υψηλού επιπέδου εμπειρία χρήσης υπηρεσιών βίντεο στους χρήστες κινητών επικοινωνιών, βελτιωμένη σε σύγκριση με παρόμοιες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Η λύση βασίζεται στην εμπορική ανάπτυξη της Εικονικοποίησης Λειτουργιών Δικτύου (NFV) με χρήση των συστημάτων IP Multimedia Subsystem (IMS) και Evolved Packet Core (EPC) της Ericsson.
multi-news.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *