exnet.gr
Τεχνολογίες
Ανανεωμένο το Google Flights με τον αλγόριθμο να είναι 80% σίγουρος για τις καθυστερήσεις των πτήσεων
05/02/2018

Η υπηρεσία Google Flights είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να μας παρέχει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε, να συγκρίνουμε και να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια με μερικά κλικ ή απλά να λάβουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες πτήσεις.
Τώρα, η εταιρεία αναβαθμίζει το Google Flights με τεχνολογία machine learning, η οποία αναλύει δεδομένα παλαιότερων πτήσεων για να προβλέψει αν μια πτήση θα έχει καθυστέρηση, προτού καν αναφέρει κάτι τέτοιο επίσημα η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία. Για να σημειωθεί ότι μια πτήση θα έχει καθυστέρηση, θα πρέπει ο αλγόριθμος της Google να είναι τουλάχιστον κατά 80% σίγουρος για αυτό το ενδεχόμενο και φυσικά θα ενημερώνει τον χρήστη για ποιον λόγο υπάρχει καθυστέρηση.

GoogleTravel_FlightsBasicEconomy_1024x1024

Εξάλλου, το Google Flights θα αρχίσει να δείχνει περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το κόστος μιας πτήσης. Για παράδειγμα, αν ετοιμάζεστε να αγοράσετε ένα εισιτήριο, η υπηρεσία θα σας δείχνει το κόστος των προαιρετικών επιλογών, όπως έξτρα βαλίτσα, μεγαλύτερο όριο βάρους, δυνατότητα επιλογής θέσης κλπ.

 

Πηγή:techgear.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *