exnet.gr
Τεχνολογίες
Αποκαλυπτήρια του Xbox One X από τη Microsoft
13/06/2017

Η Microsoft αποκάλυψε τη νεότερη παιχνιδομηχανή της- μια ισχυρότερη έκδοση του Xbox One, το Xbox One X.

Όπως αναφέρει το BBC, η εταιρεία παρουσίασε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να τρέχει παιχνίδια σε 4Κ ultra-HD, εν όψει της φετινής έκθεσης Ε3 στο Λος Άντζελες.

Το Xbox One X θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 499 δολάρια, ή 449 λίρες στη Μ. Βρετανία.

Ο Φιλ Σπένσερ, επικεφαλής του τμήματος για το Xbox στη Microsoft, χαρακτήρισε το σύστημα, που τρέχει επίσης παιχνίδια στα 60 frames per second (fps) την «πιο ισχυρή κονσόλα που φτιάχτηκε ποτέ»- ενώ επίσης είναι και το μικρότερο σε μέγεθος Xbox που έχει υπάρξει μέχρι τώρα.

Όπως σημειώνει το BBC, και η μεγάλη αντίπαλος, Sony, έχει μια κονσόλα με δυνατότητες 4Κ, το PS4 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του – περιλαμβανομένης της μνήμης και της ταχύτητας επεξεργαστή- είναι κατώτερα από αυτά του Xbox One X, το οποίο διαθέτει 12 GB RAM έναντι των 8 του PS4 Pro, και 6 teraflops ισχύος επεξεργασίας γραφικών έναντι 4.12 της συσκευής της Sony.

Επίσης, η κονσόλα της Microsoft, αντίθετα με της Sony, μπορεί να παίξει δισκάκια 4K ultra-HD Blu-ray. Και οι δύο κονσόλες μπορούν να κάνουν «scale up» παιχνίδια που δεν έχουν φτιαχτεί σε 4Κ για να βελτιώσουν τα γραφικά τους.

Αξίζει, να σημειωθεί ότι, αν και το Xbox One X είναι ικανό να υποστηρίζει παιχνίδια VR, δεν έγινε σχεδόν καμία σχετική αναφορά, ούτε επιδείξεις παιχνιδιών που χρησιμοποιούν VR headsets.

Πάντως, η κονσόλα είναι συμβατή με όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια του Xbox One.

real.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *