exnet.gr
Τεχνολογίες
Ασύμβατο με παλαιότερα iPhones, iPads και εφαρμογές το iOS 11
12/06/2017

Η Apple ανακοίνωσε πως το νέο της λειτουργικό, iOS 11, που παρουσιάστηκε στη συνδιάσκεψη developers της στο Σαν Χοσέ, θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές των 64 bit, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τα iPhone 5 και 5C, καθώς και άλλες συσκευές, ασύμβατα μαζί του- κάτι που σημαίνει ότι κάποιες εφαρμογές και παιχνίδια πιθανότατα θα πάψουν επίσης να λειτουργούν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Guardian, του BBC και του ειδικού Τύπου, η νέα έκδοση του iOS διαθέτει ένα νέο interface και ένα επανασχεδιασμένο App Store, αλλά επίσης αφαιρεί την υποστήριξη για συσκευές και εφαρμογές των 32 bit.

Τα iPhone και τα iPads της Apple χρησιμοποιούν επεξεργαστές των 64 bit από τότε που εμφανίστηκε ο επεξεργαστής Α7 στο iPhone 5S και το iPad Air το 2013.

Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν iPhone 5 ή 5C δεν θα λαμβάνουν πλέον software updates για νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, ή security fixes. Επίσης, το iPad 4 θα σταματήσει να λαμβάνει updates.

Ακόμη και στις περιπτώσεις των κατόχων νεότερων smartphones και tablets όμως, κάποιες εφαρμογές είναι φτιαγμένες για τα 32 bit και μόνο, και δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε σύστημα 64 bit- οπότε θα σταματήσουν να λειτουργούν όταν οι συσκευές στις οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες θα αναβαθμιστούν στο iOS 11.

Οι χρήστες μπορούν να δουν ποιες εφαρμογές και παιχνίδια επηρεάζονται πηγαίνοντας στα: Settings > General > About > Applications > App Compatibility.

Εφαρμογές και παιχνίδια που αναφέρεται εκεί ότι τρέχουν σε 32 bit mode, δεν θα λειτουργούν σε συσκευές με iOS 11, εκτός και αν αναβαθμιστούν από τους δημιουργούς τους.

Σημειώνεται πως το update στο iOS 11 θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσα στο καλοκαίρι.

Η κίνηση αυτή αποτελεί προϊόν της απόφασης της Apple να σταματήσει να υποστηρίζει συσκευές και εφαρμογές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές των 32 bit.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως εφαρμογές που τρέχουν μόνο στα 32 bit δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων στη νέα έκδοση του App Store.

Ένας επεξεργαστής των 64 bit μπορεί να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από έναν των 32, και η Apple προειδοποιούσε για τη συγκεκριμένη μετάβαση εδώ και καιρό- οπότε, όπως είπε στο BBC ο Έρνεστ Ντόκου, ειδικός σε θέματα τηλεπικοινωνιών της uSwitch.com, οι περισσότερες εφαρμογές των τεσσάρων τελευταίων ετών θα έπρεπε να είναι συμβατές, εκτός και αν δεν έχουν ενημερωθεί/ ανανεωθεί από το 2015- αν και αναμφίβολα θα υπάρξουν αρκετοί χρήστες που θα αιφνιδιαστούν.

real.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *