exnet.gr
Τηλεφωνία
Δείτε το νέο πληκτρολόγιο για να γράφετε στο smartphone μόνο με τον αντίχειρα
26/04/2016

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την Microsoft και διατίθεται σε περιορισμένες προς το παρόν χώρες σε iOS λειτουργικό

Για τον περισσότερο κόσμο το γράψιμο μηνυμάτων με το ένα δάχτυλο παραμένει μία γλυκιά ανάμνηση από την εποχή των παλαιότερων τηλεφώνων, πολύ πριν τα smartphones κατακτήσουν τον κόσμο. Τότε που αρκούσε ένα δάκτυλο στην μικρών διαστάσεων συσκευή για να γράψουμε ένα SMS μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα νέα τηλέφωνα, ιδίως εκείνα με τις μεγάλες οθόνες πάνω από τις 5 ίντσες, καθιστούν απαραίτητη την δέσμευση και των δύο χεριών για να γραφεί ένα μήνυμα στα πλήρη πλέον πληκτρολόγια που έχουν τα κινητά. Αυτό όμως μέχρι σήμερα, καθώς η Microsoft παρουσίασε ένα νέο πληκτρολόγιο που δεν απαιτεί και τα δύο χέρια, αλλά μόνο ένα δάχτυλο όπως παλιά.

Η διαμόρφωσή του σε ημικύκλιο καθιστά πολύ απλό το να γράφει κανείς με μόνο τον αντίχειρα. Το Word Flow όπως ονομάζεται έχει όλες τις λειτουργίες ενός κανονικού πληκτρολογίου που βλέπουμε σε όλες τις συσκευές με iOS ενώ σε είναι εξαιρετικά εύχρηστο και αποτελεσματικό στην χρήση όπως αναφέρουν οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στην Αμερική.

Μερικά προβληματάκια υπάρχουν λόγο περιορισμένου χώρου (όπως για παράδειγμα η αυτόματη αναγνώριση λέξεων) ενώ σε κάποιες παλαιότερες συσκευές με 4ιντσες οθόνες κλέβει λίγο παραπάνω χώρο από την οθόνη, όμως όσοι το δοκίμασαν δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Ιδίως εκείνοι που ανήκαν σε παλαιότερες γενιές χρηστών που μπορούσαν να γράφουν τυφλό σύστημα σε λιγότερο έξυπνα μα σαφώς πιο πρακτικά στην καθημερινή χρήση τηλέφωνα.
protothema.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *