exnet.gr
Τεχνολογίες
Δοκιμαστικός χωρισμός της ροής των ειδήσεων από το Facebook
24/10/2017

Το Facebook news feed (ροές ειδήσεων) χωρίστηκε δοκιμαστικά στα δύο σε έξι χώρες.

Το Facebook Inc, δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξετάζει την ιδέα της διαίρεσης της τροφοδοσίας του News Feed στα δύο, διαχωρίζοντας τις εμπορικές δημοσιεύσεις από τις προσωπικές των χρηστών σε μια κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες επιχειρήσεις στο να αυξήσουν τις διαφημίσεις τους, και θα σημάνει αυτόματα περαιτέρω έσοδα για τον γίγαντα των social media.

Το Facebook News Feed, είναι αναμφισβήτητα το επίκεντρο όλου του κόσμου και θεωρείται η μεγαλύτερης υπηρεσία κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, είναι μια σειρά από ροή αναρτήσεων, όπως φωτογραφίες από φίλους, ενημερώσεις από μέλη της οικογένειας, διαφημίσεις και υλικό από διασημότητες ή άλλες σελίδες που ο χρήστης του άρεσε και έκανε like και άλλα πολλά.

Η δοκιμή, που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή συμβαίνει σε έξι μικρές πληθυσμιακά χώρες, προσφέρει τώρα δύο ξεχωριστούς τύπους News Feed στο χρήστη, σύμφωνα με μια δήλωση της εταιρείας: Η μια ροή είναι εστιασμένη στους φίλους και την οικογένεια και μια δεύτερη αφιερωμένη στις σελίδες που ο πελάτης ενδιαφέρεται να μάθει νέα της.

Η αλλαγή θα μπορούσε να αναγκάσει όσους τρέχουν σελίδες, όπως ειδησεογραφικές εταιρίες, μουσικούς και αθλητικές ομάδες, να πληρώσουν για να τρέξουν διαφημίσεις εάν θέλουν να εμφανιστούν στη ροή που είναι για τους φίλους και την οικογένεια.

Η δοκιμή διεξάγεται στη Βολιβία, την Καμπότζη, τη Γουατεμάλα, τη Σερβία, τη Σλοβακία και τη Σρι Λάνκα και πιθανότατα θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες, δήλωσε ο Adam Mosseri, υπεύθυνος του Facebook για το News Feed.

Ο Mosseri δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει σχέδια για μια παγκόσμια δοκιμή των δύο ξεχωριστών feeds για τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες της.

Το Facebook επίσης δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αναγκάσει τις εμπορικές σελίδες “να πληρώσουν στην παρούσα δοκιμαστική φάση ώστε να διανέμουν το περιεχόμενό τους”, ανέφερε.

Το Facebook, που εδρεύει στο Menlo Park της Καλιφόρνια, συχνά δοκιμάζει τέτοιου είδους αλλαγές, μικρού ή μεγάλου μεγέθους, καθώς προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το χρόνο που περνάει ο κόσμος στην περιήγηση στο δίκτυο. Μερικές φορές κάνει μόνιμες αλλαγές, και άλλες φορές όχι, αυτό εξαρτάται καθαρά από τι ανταπόκριση θα έχει στο κοινό.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν, για τις δύο ροές ειδήσεων, θα σημαίνει πρακτικά ότι θα βλέπουν λιγότερους δεσμούς και πληροφορίες από ότι στο παρελθόν. Τα νέα έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια δύσκολη περιοχή για το Facebook, καθώς φάρσες και ψευδείς ειδήσεις μεταφέρονται πανεύκολα στην πλατφόρμα και όπως γίνεται αντιληπτό προκαλεί κοινωνική αστάθεια.

Η δοκιμή έχει ήδη επηρεάσει την κυκλοφορία ιστοτόπων για μικρότερα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, ο σλοβάκος δημοσιογράφος Filip Struhárik έγραψε το Σαββατοκύριακο στην ιστοσελίδα του.

Οι εκδότες μπορεί να χρειαστεί να αγοράσουν περισσότερες διαφημίσεις στο Facebook για να τις δει ο κόσμος, έγραψε: “Αν θέλετε οι δημοσιεύσεις των σελίδων στο Facebook να εμφανιστούν σε παλιά newsfeed, πρέπει να πληρώσετε”

texnologia.net

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *