exnet.gr
Τεχνολογίες
Δωρεάν ίντερνετ σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
27/05/2016

Μια καινούργια εμπειρία για τον χρήστη-επισκέπτη στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με το κινητό ή στην ταμπλέτα του ο επισκέπτης -στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου σήμερα, στην Ακρόπολη, την Κνωσό, τους Δελφούς και τη Βεργίνα μέσα στο 2016 αλλά και το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Αρχαία Επίδαυρο το 2017- θα έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με ταχύτητες 4G και VDSL, να κατεβάζει διαθέσιμο περιεχόμενο από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, να στέλνει σε γνωστούς και φίλους ανά την υφήλιο τις στιγμιαίες φωτογραφικές αποτυπώσεις, συνοδεία του γεωγραφικού προσδιορισμού.

Και μια φωτογραφία από την Ακρόπολη ή την Επίδαυρο μετράει… ειδικά αν το στιγμιότυπο ταξιδέψει μέσω διαδικτύου κλπ λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήψη. Η νέα αυτή εμπειρία θα είναι δυνατή χάρις στο έργο του Ομίλου ΟΤΕ να παράσχει δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας – μια επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Οι υποδομές για την παροχή δωρεάν Wi-Fi στους 20 χώρους που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017. Ήδη, Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Εντός του 2016, δωρεάν Wi-Fi θα προσφέρεται σταδιακά και στους επισκέπτες των εξής μνημείων: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας και Αρχαιολογικός χώρος Δήλου. Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος θα έχουν δωρεάν ασύρματο internet το 2017.

«Δημιουργώντας υποδομές δικτύων νέας γενιάς και παρέχοντας δωρεάν ασύρματο internet στους αρχαιολογικούς μας χώρους, ενισχύουμε την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και αναβαθμίζουμε την προβολή της», λέει ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και δ.σ του Ομίλου ΟΤΕ. Άλλωστε, όπως σωστά επισημαίνει «με την τεχνολογία, στέλνουμε ήχο και εικόνα του πολιτισμού μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη». Η επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τους 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου internet για τρία χρόνια.
pelop.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *