exnet.gr
Τεχνολογίες
ΕΦΟΔΟΣ της Interpol στην Νοτιοανατολική Ασία! Η Ευρασία στο στόχαστρο…
25/04/2017

Μια επιχείρηση με επικεφαλής την Interpol είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν σχεδόν 9.000 μολυσμένοι διακομιστές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η επιχείρηση κατά του κυβερνο-εγκλήματος της Interpol και ερευνητές από επτά χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, αποκάλυψαν σχεδόν 9.000 διακομιστές με κακόβουλο λογισμικό και εκατοντάδες επικίνδυνους ιστότοπους στην περιοχή.

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού, όπως ο εντοπισμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η διάδοση ransomware (γνωστός ως «ιός της αστυνομίας»), η εκτόξευση επιθέσεων Distributed Denial of Service (DDoS) και η διανομή ανεπιθύμητων μηνυμάτων συγκαταλέγονται μεταξύ των απειλών που δημιουργούν οι μολυσμένοι διακομιστές.

«Η επιχείρηση αυτή βοήθησε τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν διάφορα είδη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που δεν είχαν αντιμετωπιστεί προηγουμένως στις χώρες τους», δήλωσε ο Francis Chan, επικεφαλής της μονάδας εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο της Αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ και πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Ευρασιατικής εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο της Interpol.

Εμπειρογνώμονες από επτά ιδιωτικές επιχειρήσεις συμμετείχαν επίσης στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Σύμπλεγμα Καινοτομίας της Interpol (IGCI) με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι επιθέσεις DDoS ήταν πάντα οι πιο συνηθισμένες στο Διαδίκτυο, κάνοντας χρήση υπολογιστών που έχουν καταστραφεί και μολυνθεί από ιούς για να στοχεύουν ιστότοπους.

Η επιχείρηση εντόπισε επίσης περίπου 270 ιστότοπους που έχουν μολυνθεί από κώδικα κακόβουλου λογισμικού, μεταξύ των οποίων αρκετοί κυβερνητικοί ιστότοποι που ενδέχεται να περιέχουν προσωπικά δεδομένα των πολιτών, πρόσθεσε η Interpol.

πηγή:voicenews.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *