exnet.gr
Τηλεφωνία
Επίσημη παρουσίαση του επεξεργαστή των νέων Samsung Galaxy S9 & S9+
05/01/2018

Όπως αναμενόταν, η Samsung προχώρησε σήμερα στην επίσημη ανακοίνωση του Exynos 9810, του νέου SoC που θα χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα Samsung Galaxy S9/S9+.
Ο Exynos 9810 έχει κατασκευαστεί με την δεύτερης γενιάς διαδικασία 10nm FinFET και διαθέτει octa-core CPU (4x υψηλής απόδοσης + 4x χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης). Οι 4 πυρήνες υψηλής απόδοσης είναι custom αρχιτεκτονικής και μπορούν να χρονιστούν μέχρι και στα 2.9GHz, προσφέροντας διπλάσια single-core απόδοση και 40% καλύτερη multi-core απόδοση σε σύγκριση με τον Exynos 8895.

Ακόμη, ο Exynos 9810 περιλαμβάνει νέας γενιάς νευρωνικό δίκτυο για τεχνητή νοημοσύνη που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία χρήσης και την ασφάλεια της συσκευής. Σύμφωνα με τη Samsung, με τη βοήθεια του Exynos 9810 θα είναι ακριβής η αναγνώριση ανθρώπων και αντικειμένων στις φωτογραφίες για γρήγορη ταξινόμηση και αναζήτηση, ενώ θα υποστηρίζεται το τρισδιάστατο σκανάρισμα του προσώπου για βιομετρικό ξεκλείδωμα σε συνεργασία με ειδικό λογισμικό. Επομένως, περιμένουμε μια αντίστοιχη λειτουργία Face ID και από τη Samsung, και για να προστατευτούν αυτά τα δεδομένα, η Samsung έχει ενσωματώσει ξεχωριστό μινι επεξεργαστή.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, η εταιρεία έχει τοποθετήσει 4G LTE modem Cat.18 για ταχύτητες download έως 1.2Gbps και upload έως 200Mbps, έτσι ώστε να ανοίξει μια νέα εποχή στη δυνατότητα livestreaming σε ανάλυση 4K ή σε video 360º.

Τέλος, έχουν γίνει ορισμένες βελτιώσεις και στην επεξεργασία εικόνας, με ξεχωριστή μονάδα και αναβαθμισμένο multi-format codec (MFC) για σταθερότερες λήψεις σε φωτογραφίες και video, αυτόματη εστίαση σε πραγματικό χρόνο σε υψηλή ανάλυση, μειωμένο θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και δυνατότητα εγγραφής/αναπαραγωγής 4K video στα 120fps.

Ο Samsung Exynos 9810 βρίσκεται ήδη σε στάδιο μαζικής παραγωγής και θα τον δούμε στο CES 2018 την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή : techgear.gr

 

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *