exnet.gr
Αρχική
Η μάχη για ανάκμαψη της Samsung
02/09/2016

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Samsung Electronics, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ανακάμψει, καθώς αναφορές για εκρήξεις μπαταριών σε συσκευές της, την ανάγκασαν να καθυστερήσει τις παραδόσεις των νέων μοντέλων Galaxy Note 7, προκαλώντας πλήγμα ύψους 7 εκατ. δολαρίων στην εμπορική τους αξία, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Οι επενδυτές οδήγησαν τη μετοχή σε πτώση δύο εβδομάδων μετά την απόφαση της εταιρείας να καθυστερήσει τις παραδόσεις με στόχο τη διεξαγωγή ποιοτικών ελέγχων, όπως δήλωσε αργά την Τετάρτη η εταιρεία-ηγέτης των smartphones στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ οι παραδόσεις σε τρεις κορυφαίες εταιρείες την Νότιας Κορέας έχουν σταματήσει.
Πιθανές βλάβες στην λειτουργία της «ναυαρχίδας” των μοντέλων της εταιρείας θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στην νοτιοκορεάτικη εταιρεία-γίγαντα, η οποία υπολόγιζε ότι τα κέρδη του Galaxy Note 7 θα διατηρούσαν μια ισχυρή δυναμική της εταιρείας απέναντι στην Apple, η οποία μάλιστα ετοιμάζεται να παρουσιάσει την κυκλοφορία των νέων μοντέλων iPhones την επόμενη εβδομάδα.
«Αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα για τη Samsung, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ο ενθουσιασμός που συνοδεύει την κυκλοφορία νέων μοντέλων όπως το Note 7 τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε ο αναλυτής της IDC Bryan Ma συμπληρώνοντας ότι «η αναμονή για τις νέες κυκλοφορίες της Apple πιέζει ακόμη περισσότερο για την άμεση διαχείριση της κατάστασης. Δε θα μπορούσε να υπάρχει χειρότερο timing”.
Η Samsung δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει, ούτε εάν έχουν επηρεαστεί άλλες αγορές εκτός από αυτή της Νότιας Κορέας.
Η εταιρεία Samsung SDI Co Ltd δήλωσε ότι όταν ήταν προμηθευτής μπαταριών για το Galaxy Note 7, δεν είχε λάβει καμία πληροφορία που να υποδηλώνει ότι οι μπαταρίες ήταν ελαττωματικές.
Αναφορές μέσων της Νότιας Κορέας, χωρίς να επικαλούνται συγκεκριμένες πηγές, θέλουν τη Samsung να ανακοινώνει σύντομα ένα πλάνο ανάκλησης των ελαττωματικών συσκευών Note 7 προκειμένου να αντικαταστήσει τις μπαταρίες τους, σε αντίθεση με το να δώσει στους χρήστες μια νέα συσκευή.
Έλεγχος της ζημιάς…
Πέρυσι, το πρόβλημα στην παραγωγή των Galaxy S6 με τις καμπυλωμένες οθόνες είχε ως αποτέλεσμα τις απογοητευτικές πωλήσεις του μοντέλου. Η Samsung ρισκάρει να επαναλάβει την ίδια ζημιά και φέτος εάν δε μπορέσει θα διευθετήσει τα προβλήματα του Galaxy Note 7 σύντομα.
Τα κέρδη της εταιρείας βρίσκονταν σε καλό δρόμο προκειμένου να καταφέρει ετήσια αύξηση για πρώτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις των συσκευών Galaxy S7 και S8 που ξεκίνησε το Μάρτιο.
Το Galaxy Note 7 έλαβε παρόμοιο «έπαινο”, αυξάνοντας τις προσδοκίες για μεγάλες πωλήσεις στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η Samsung δήλωσε τον Αύγουστο ότι η ζήτηση για τη νέα συσκευή, στην τιμή των 882-900 δολαρίων στη Νότια Κορέα, υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά ωθώντας την εταιρεία να καθυστερήσει την έναρξη σε ορισμένες αγορές.
Ο διαχειριστής του HDC Asset Management fund, Jung-hoon, δήλωσε ότι τώρα φαίνεται αναπόφευκτη η μείωση των προσδοκιών για το δεύτερο εξάμηνο όσον αφορά στη μέση τιμή πώλησης καθώς και τα κέρδη του νέου smartphone της Samsung.
«Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει την κυκλοφορία του νέου της μοντέλου. Iphone 7 την επόμενη εβδομάδα κάτι που κάνει τα πράγματα να μη φαίνονται καλά” συμπλήρωσε.
Εκπρόσωπος της Hyndai Securities αναφέρει σε έκθεση ότι τα προβλήματα του Galaxy Note 7 πρέπει να επιλυθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

capital.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *