exnet.gr
Τηλεφωνία
Η νέα εφαρμογή VR από την Samsung
28/08/2017

Η Samsung με το λανσάρισμα της Virtual Reality εφαρμογής Relumino, μας δείχνει ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Το Virtual Reality app Relumino προορίζεται προς χρήση από το Samsung Gear VR από τα άτομα που υποφέρουν από παθήσεις του ματιού και δεν μπορούν να έχουν περιφερειακή όραση ή να διακρίνουν ευθείες γραμμές και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι δεν θα μπορεί να γίνει χρήση της εφαρμογής αυτής από άτομα που υποφέρουν από πλήρη τύφλωση. Η εφαρμογή επεξεργάζεται τις φωτογραφίες που τραβά η κάμερα του κινητού, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τις βλέπει άνετα όποιος έχει μία σχετική οφθαλμική πάθηση.

Υπάρχει δυνατότητα φιλτραρίσματος ανάλογα με τις ειδικές απαιτήσεις, όπως είναι το τονισμένο περίγραμμα ή η ενίσχυση κάποιων συγκεκριμένων χρωμάτων. Τα φίλτρα αυτά του προγράμματος μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες μορφές περιεχομένου, όπως είναι ένα κείμενο ή ένα βίντεο, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η κατανάλωσή του από άτομα περιορισμένης όρασης.

Το Relumino μπορεί να το κατεβάσει κανείς δωρεάν από το Oculus Store, αλλά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές υποστήριζε μόνο την αγγλική και την κορεάτικη γλώσσα. Σύμφωνα με το Android Headlines, έχει υπολογιστεί ότι 240 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μία τέτοια διάταξη όπως αυτή που προτείνει η Samsung.

pestaola.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *