exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Carbon Black εγκαινιάζει προστασία κατά των ransomware
12/09/2017

Η Carbon Black εγκαινιάζει προστασία κατά των ransomware.

Το Ransomware παραμένει μία από τις πιο σοβαρές απειλές για οργανισμούς παντός μεγέθους, αλλά οι παραδοσιακές μέθοδοι ανίχνευσης που βασίζονται σε παλιομοδίτικες τεχνικές έχουν πλέον ξεπεραστεί και δεν είναι καθόλου αποδοτικές για τον χρήστη που πληρώνει ακριβά αυτές τις υπηρεσίες.

Η εταιρία ασφάλειας Carbon Black, εγκαινιάζει την τελευταία λύση προστασίας από ιούς νέας γενιάς (NGAV) το Cb Defense, χρησιμοποιώντας την προστασία Streaming Ransomware Protection, που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να αποτρέπει επιθέσεις, ακόμα και αν το ransomware χρησιμοποιεί τις πιο περίπλοκες τεχνικές ή άγνωστες τακτικές.

Το λογισμικό χρησιμοποιεί την επεξεργασία ροής συμβάντων, η οποία είναι η ίδια τεχνολογία που έχει φέρει επανάσταση στην αλγοριθμική συναλλαγή ημέρας, για να ενημερώνει συνεχώς τα προφίλ κινδύνου που βασίζονται σε μια ροή δραστηριότητας στον υπολογιστή. Όταν εμφανίζονται πολλαπλά κακόβουλα συμβάντα σε ένα σύμπλεγμα, η Cb Defense αποκλείει την επίθεση.

Επειδή χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ροής συμβάντων, το Cb Defense είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να αποτρέψει επιθέσεις ransomware, ακόμα και αν η επίθεση χρησιμοποιεί ένα άγνωστο αρχείο ή και χωρίς αρχείο. Επίσης έχει την ικανότητα να λειτουργήσει εκτός σύνδεσης ίντερνετ, προστατεύοντας τα συστήματα ακόμη και αν αποσυνδεθούν από το εταιρικό δίκτυο ή το σύννεφο.

“Το Ransomware εξελίχθηκε γρήγορα για να γίνει μια από τις πιο απειλητικές μεθόδους επίθεσης που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο”, λέει ο Patrick Morley, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Carbon Black. Με την έκδοση του Q3 2017 της Cb Defense, το Carbon Black δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποδείξουν τις μελλοντικές τους λύσεις ransomware, εξοπλίζοντας τους με την ικανότητα να ανιχνεύουν, να προλαμβάνουν και να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες επιθέσεις. ”

Η τελευταία έκδοση του Cb Defense περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα “ζωντανής απόκρισης” του Carbon Black. Αυτό παρέχει στους επαγγελματίες ασφαλείας μια κεντρική κονσόλα αποκατάστασης υψηλής ισχύος που τους επιτρέπει να ανταποκριθούν σε επιθέσεις σε εξέλιξη σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις των επιχειρήσεων. Μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε τελικό σημείο για να συγκεντρώσουν πληροφορίες, να εξάγουν τα άχρηστα υπολείμματα μνήμης και να εκτελέσουν δέσμες ενεργειών για πλήρη αποκατάσταση.

texnologia.net

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *