exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Google με 1,1 δις. δολάρια εξαγόρασε ένα τμήμα της εταιρείας HTC
21/09/2017

Ποιον ακριβώς τομέα της HTC εξαγόρασε η Google και τι την οδήγησε στην απόφαση της αυτή. Ποια τα οφέλη και για τις δύο εταιρείες

Η φήμη που κυκλοφόρησε χθες με αφορμή το αίτημα της ΗΤC προς το χρηματιστήριο της Ταϊβάν για αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της είχαν τελικά βάση. Μπορεί αυτοί που τις διέδωσαν να μην είχαν όλη την πληροφορία αλλά είχαν βάση. Η Google τελικά δεν εξαγοράζει το σύνολο της παραγωγής των κινητών της HTC αλλά μόνο τον τομέα που αφορά το δικό της κινητό Pixel που παράγει για λογαριασμό της η ταϊβανέζικη εταιρεία.

Το ύψος της εξαγοράς που ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην έδρα της HTC στην Ταϊβάν ανέρχεται σε 1,1 δισ. δολάρια με την google να τα δίνει υπό μορφή μετρητών άμεσα.

Με την κίνηση αυτή η Google επιτυγχάνει να ελέγξει καλύτερα την παραγωγή των κινητών της ενώ η HTC η οποία έχει δεχθεί ισχυρή πίεση στην αγορά των κινητών (σ.σ. το μερίδιο της από 9% που ήταν πριν από πέντε χρόνια έχει πέσει κάτω από 1%) παίρνει ζεστό χρήμα για να ενισχυθεί στην αγορά του VR.

 

Φωτογραφία: AP Photo/Johnson Lai
Πηγή: news247.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *