exnet.gr
Τεχνολογίες
Η Google φροντίζει για την ψυχική μας υγεία
29/08/2017

Η Google συνεργάζεται με ομάδα ψυχικών ερευνητών για να δώσει επιστημονικά τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγξουν την ψυχολογική τους κατάσταση.

Έτσι όσα άτομα στις Η.Π.Α. πληκτρολογούν την λέξη «κλινική κατάθλιψη» στην αναζήτηση της Google μέσω κινητής συσκευής θα μπορούν πλέον να ελέγξουν αν είναι καταθλιπτικοί ή ψυχικά ασθενείς μέσω ερωτηματολογίου εξέτασης.

Η συνεργασία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, αναπτύχθηκε από την Google και την Εθνική Συμμαχία για τις Ψυχικές Ασθένειες (NAMI).

Σε μια δημοσίευση στο blog της Google, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της NAMI Mary Giliberti, δήλωσε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την Google για να αυξήσει το ποσοστό των Αμερικανών πολιτών που ζητούν βοήθεια για την κατάθλιψη.

«Η κλινική κατάθλιψη είναι μια πολύ κοινή κατάσταση. Στην πραγματικότητα, περίπου ένας στους πέντε Αμερικανούς βιώνει ένα επεισόδιο κλινικής κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ωστόσο, παρά την εξάπλωσή της ασθένειας, μόνο το 50% των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία» τονίζει η Gilberti.

Όπως ανέφερε η Google όσοι κάνουν κλικ στην πρόταση που εμφανίζεται μετά την αναζήτηση θα βλέπουν έναν «Πίνακα γνώσεων» ο οποίος θα τους δίνει την δυνατότητα να ελέγξουν εάν πάσχουν από κλινική κατάθλιψη».

Το τεστ για να το διαπιστώσουν, το οποίο ονομάζεται PHQ-9, περιγράφεται από τη μηχανή αναζήτησης ως κλινικά επικυρωμένο ερωτηματολόγιο σχεδιασμένο για να ελέγχει το επίπεδο κατάθλιψης των χρηστών.

Σύμφωνα με την Giliberti τα αποτελέσματα του τεστ μπορεί να κινητοποιήσουν τους ασθενείς να έχουν μια πιο ωφέλιμη συνομιλία με τον γιατρό τους.

«Η κλινική κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει πολλές πτυχές της ζωής ενός ατόμου. Το PHQ-9 μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για τη σωστή διάγνωση κι αντιμετώπισή της», πρόσθεσε ο Giliberti.

Τέλος , ο Διευθύνων Σύμβουλος της NAMI δήλωσε ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης καθυστερούν κατά μέσο όρο 6 έως 8 χρόνια από την εμφάνιση της ασθένειας έως ότου απευθυνθούν στον κατάλληλο γιατρό για θεραπεία συμπτωμάτων.

 

Πηγή: insider.gr

Σχετικα αρθρα

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *